NÆRE PÅ: Her henger dumperen fra Kjeldaas. Kollegaene har sikret maskinen ved hjelp av stropper fra andre maskiner. Alle foto: Brannvesenet i Vestfold.

Reddet av kollegaene

ENGLEVAKT: Dumpersjåføren niholdt beinet på bremsen i over en halvtime mens den fullastede dumperen hang på kanten av en 10 meter høy skrent.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Ulykken skjedde tirsdag morgen på et stort anlegg i Hanekleiva i Sande hvor entreprenør Kjeldaas har jobbet i mange år. Veien den lastede dumperen skulle kjøre ned, skled ut.

Maskinføreren satt i dumperen på kanten og holdt bremsen inne. Mens nødetatene var på vei, kom snarrådige kollegaer den uheldige maskinføreren til unnsetning. Da brannvesenet ankom stedet etter i underkant av 10 minutter, var tre sikringsmaskinene allerede på plass.

Satt inni

TRE: En annen dumper hang bak, mens to gravere dro i fronten og den ene hadde skuffa opp i kassa for å stabilisere.

Mens føreren satt inne i maskinen, bardunerte kollegaene dumperen.

Med grove stropper sikret de maskinen. I bakkant strammet en annen dumper opp, mens langs siden og i front var det to 30 tonns gravere som sto som med stropper festet i fronten på maskinen og rundt forhjulet.

Lykkelig

- Dette kunne gått veldig dårlig. Jeg priser meg lykkelig for at dette gikk så bra som det gjorde, sier daglig leder Thor Ambjørn Kjeldaas til dt.no som først omtalte ulykken. Han forteller at føreren av dumperen er en dreven kar som har kjørt anleggsmaskin i årevis.

GLAD: Thor Ambjørn Kjeldaas er glad uhellet endte bra.

Til slutt hoppet dumpersjåføren ut av maskinen.

Kjempeinnsats

- Da uhellet oppsto, gjorde de andre på anleggsstedet en kjempeinnsats. De har som førstehjelp sikret dumperen med tau både foran og bak, ved bruk av en annen dumper og en gravemaskin, sier brannmester Thomas Nordby på VIBs Twitter-konto.

HØYT: Dumperen ble hengende på toppen av en 10 meter høyt skrent.
Powered by Labrador CMS