Arianna Minoretti fra Statens vegvesen er utnevnt til italiensk ridder for sitt arbeid i Norge.
Arianna Minoretti fra Statens vegvesen er utnevnt til italiensk ridder for sitt arbeid i Norge.

Vegvesen-ansatt utnevnt til ridder

Arianna Minoretti fra Statens vegvesen er tildelt æresbetegnelsen «Ridder av Italias Stjerneorden» for sitt arbeid.

Publisert Sist oppdatert

«Ridder av Italias Stjerneorden» ble opprettet i kjølvannet av 2. verdenskrig, og prisen tildeles årlig til italienere som spiller en nøkkelrolle i «gjenoppbyggingen av landet».

Italienske Arianna Minoretti har nå mottatt utmerkelsen for sitt arbeid i Norge for Statens vegvesen.

Internasjonal oppmerksomhet

Selv tar ridderen utmerkelsen med knusende ro og er nøye med å påpeke at hun betrakter seg selv som en ambassadør for Statens vegvesen i alt hun gjør.

- Jeg er opptatt av formidling og betrakter meg selv som en ambassadør for Statens vegvesen, også fordi alt jeg har gjort ikke ville vært mulig uten støtte fra mine ledere, Bjørn Isaksen først og fremst, og jeg vil alltid være takknemlig for det! Men, det er selvsagt veldig hyggelig å bli verdsatt av hjemlandet mitt, sier Minoretti.

Arianna Minoretti fikk beviset på at hun er ridder av den italienske stjerneordenen, i Trondheim i slutten av november..
Arianna Minoretti fikk beviset på at hun er ridder av den italienske stjerneordenen, i Trondheim i slutten av november..

Antonio Colella, en representant fra den italienske ambassaden besøkte Trondheim 27. november for å tildele Minoretti ridderutmerkelsen, samme dag som julebordet til den italienske foreningen i Trondheim.

Minoretti har også tidligere mottatt flere priser fra hjemlandet sitt, og hun har skapt stor internasjonal interesse rundt det nye brukonseptet «submerged floating tube bridge», altså nedsenket rørbru på «godt norsk», og rundt Statens vegvesens arbeid med utviklingen av ny teknologi. Spesielt gjelder dette Vegvesenets arbeid innenfor betongfeltet, med hensyn til den nedsenkede rørbrua.

Hun var prosjektleder for gruppen som skrev de første internasjonale retningslinjene til utformingen av brua.

Les mer om hennes arbeid i Vegvesen-artiklene:

Italiener med hjerte for Norge

Minoretti har bodd i Norge i sju år, og snakker flytende norsk med klingende trønderdialekt på noen ord. Hun er nemlig bosatt i Trondheim med mann og to barn.

- Jeg føler meg etter hvert ganske norsk, mine to døtre er født i Trondheim, og jeg er veldig glad i Norge, og spesielt glad i Trondheim, sier Minoretti.

Powered by Labrador CMS