På bildet ser vi fra venstre Stig Vikeså Servicesjef i region Vest, Kjell Gunnar Stormo, Gunnar Vinterstø, og Oddvar Støle fra Titania og ytterst til høyre salgsjef for Pon Mining Anders Eriksson. (Foto: Pon)
(Foto: Pon)

240-tonns hjullaster til Titania

Pon solgte Norges største hjullaster til Titania i Hauge i Dalane (Rogaland).

- Cat 994K hjullaster er det ikke hver dag vi selger i Pon. 994K er en 240-tonns hjullaster som kan laste over 20 kubikk i skuffen og en payload på snaue 41 tonnl, skriver Pon i en pressemelding.

Maskinen er  drøyt 18 meter lang og over sju meter høy, motorvolumet er på 78 liter og hydraulikk-pumpene gir drøyt 2000 liter olje per minutt.

Det er ikke første gang Pon selger store Cat maskiner til Titania, men det er første gang man selger Cat 994K hjullaster i Norge. Hjullasteren skal laste ilmenitt på Cat 789-tipptrucker  i dagbruddet.  Handelen er gjort med Pon Mining som er Pon’s gruvedivisjon i Skandinavia. Gruvedivisjonen har hovedaktiviteten i Sverige, så all service skjer via Pon Equipments serviceapparat i Rogaland.

- Vi er veldig fornøyde med å få inn en slik hjullaster også i Norge, sier en smørblid Anders Eriksson i Pon Mining.

- I Sverige har vi solgt en del 994 og kundene er svært fornøyd med disse sværingene.

Servicesjef i vest, Stig Vikeså, har fra tidligere stått for montering og service av Titanias maskiner; Cat 988 hjullaster, Cat 789 tipptrucker samt Cat 6040 forgraver på 400 tonn.

Han er «hellig overbevist» om at det også denne gangen skal fungere greit å levere samt gi service til en Cat-kjempe.

Forsiden nå