Musiker Dave Manning (med cowboyhatt) var den menneskelige hovedpersonen i filmen om «The Bus». Men selve bilen var selvfølgelig hovedattraksjonen i filmen.
Musiker Dave Manning (med cowboyhatt) var den menneskelige hovedpersonen i filmen om «The Bus». Men selve bilen var selvfølgelig hovedattraksjonen i filmen.

Ærlig film om «The Bus»

Under åpningen av senteret i Hannover ble det vist en film om Transporterne - eller «The Bus» som den amerikanske filmskaperen kaller både bilen og filmen.

Dokumentaren på ca. én time tar oss gjennom mye av historien til Transporteren som startet med tegninger allerede på slutten av 40-tallet.

Den unge regissøren Damon Ristau (32) er selv stor Transporter-fan, men hans to år lange Transporter-prosjekt opplyses å være i egen regi og på oppdrag fra Volkswagen. Ristau har fått tak i et imponerende filmmateriale med Transportere i ulike settinger og situasjoner.

Filmen fortelles gjennom flere Transporter-entusiaster, men med hovedvekt på musikeren Dave Manning. Han er en bohem av dem gamle sorten og lever som omreisende musiker i sin «Vincent» - en T1 65-modell.

I filmen dyrkes romantikken rundt «hippiebussene» til det fulle, på godt og vondt. Transporterne ble ikke kalt «hippiebuss» uten grunn, og bilens kobling til «sex, drugs & rock´n roll» er godt representert i «The Bus». At bilene har hatt utfordringer med trafikksikkerhet (motoren satt bak frem i hekken til 1990), og at endel biler også brant opp, har heller ikke Ristau utelatt i filmen.

Det den amerikanske regissøren imidlertid har «glemt», er at bilen også har eksistert andre steder enn i USA. Filmen er isolert til USA, og i svært stor grad California. Men underholdningen og produksjonen er av ypperste klasse. Les mer på busmovie.com.

PS: Dave Manning ble sammen med flere andre aktører i filmen hentet til Hannover og åpningen av det nye restaureringsanlegget i mars.

Forsiden nå