KATO-GRAVER: Den norske trioen Roger Langhelle (f.h.), Hans Olav Løen og Richard Sørensen ved Katos 34-tonner HD1430LC som representerer 7. generasjon beltegravere.

Bulders Kato-glede

Kato har en stor Europa-satsing på gravemaskiner etter oppkjøpet av italienske Imer. Smågraverne 1-3,5 tonn skal produseres i Italia, likedan beltedumpere og kompaktlastere.

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

I 35 år har Bulder i Bergen som en av få europeiske importører, hatt Kato gravemaskiner på programmet. På Bauma 2019 var budskapet fra Kato at Europa nå er produsentens nye satsningsområde. Kato er på full fart inn i en ny, ekspansiv epoke.

Dette bar også bredden på Kato-standen preg av med en serie minigravere fra ett tonn og oppover til beltegraveren HD1430LC på ca. 34 tonn, fundamenteringsrigger, store og små beltedumpere opp til 14 tonn og mobilkraner.

En ny verden

Smågraverne 1-3,5 tonn skal produseres i Italia, likedan beltedumpere og kompaktlastere.
EL-DUMPER: Selvfølgelig hadde KatoImer også el-drevne Carry 105 på plass. Den tar 400 kg og farten er 2 km/t.

- For oss i Bulder betyr dette at vi er på vei inn i en ny verden. Tidligere har vi hatt tilgang på kun et begrenset antall gravemaskinmodeller fra Kato, men nå får vi små og store maskiner fra 1-50 tonn fra én og samme leverandør. I tillegg kommer det også nye produkter. Konsentrasjon rundt en hovedleverandør vil gå som en rød tråd gjennom virksomheten vår. Både salg og service vil da kunne konsentrere seg om ett hovedmerke, og dette vil også forenkle alt for kundene våre, sier daglig leder Roger Langhelle.

Italia og Japan

Etter at Kato overtok aksjene i italienske Imer i 2016, er det igangsatt en offensiv utvikling. Smågraverne 1-3,5 tonn skal produseres i Italia, likedan beltedumpere og kompaktlastere. Større maskiner kommer fra Japan, eventuelt også fra fabrikker i Kina og Thailand.

Et spesielt område hvor Kato står fjellstøtt er kraner av alle typer, mobile og beltegående. Kato varsler ytterligere kranopptrapping fra 2020.

Blir kraner å finne på Bulders fremtidige program, eller representerer disse et spesialsegment hvor man søker andre kanaler? Uansett, med fundamenteringsutstyr, små og store beltedumpere på programmet fra Kato tipper vi Bulder vil stå foran viktige diskusjoner med sin hovedmaskinleverandør.

At Kato nå har kontor i Europa vil bety mye.

Powered by Labrador CMS