GLADERE DAGER: Bilde av OSSA-representanter og folk fra Statens vegvesen mens prosjektet fortsatt var igang.
GLADERE DAGER: Bilde av OSSA-representanter og folk fra Statens vegvesen mens prosjektet fortsatt var igang. (Foto: Statens vegvesen)

OSSA krever 100 mill. av Vegvesenet

Spanske OSSA fikk sparken av Statens vegvesen, men krever nå erstatning.

OSSA hadde kontrakten på bygging av tunnel gjennom Sørkjosfjellet på E6 i Troms, men klarte ikke holde det tempoet som ble foreskrevet i kontrakten.

- OSSA kom sent i gang og har ikke vært i nærheten av å holde tempoet forutsatt i kontrakten, sa prosjektleder for Sørkjostunnelen, Gudmund Løvli i mars, og Statens vegvesen sa opp kontrakten.

Les også:
 Underentreprenører kan tape millioner på OSSA-exitDen spanske bedriftens norske betongleverandør, Betongservice AS, har investert 10 millioner kroner i utstyr som nå står ubrukt.
Vegvesenet gir spanske OSSA sparkenBedriften klarte ikke bygge tunnel i Sørkjøsfjellet i Troms raskt nok. 

Nå varsler OSSA at de går til sak mot Statens vegvesen. De mener at oppsigelsen ikke er gyldig og krever i overkant av 100 millioner kroner fra byggherren, skriver Nord24.

Selskapets finansdirektør, Jens Johan Næsgaard, mener at OSSA faktisk holdt seg til sine forpliktelser i motsetning til hva Vegvesenet hevdet.

- På det tidspunktet kontrakten ble hevet hadde vi oppfylt alle kravene fra byggherren, sier Næsgaard til Nordlys.

Statens vegvesen har utlyst jobben på nytt, og i dag, tirsdag 16. juni, er det tilbudsåpning.

Mer om den trøblete tunnelbyggingen:
OSSA sliter med tunnelen i SørkjosfjelletVegvesenet: - Skulle ønske OSSA hadde kommet dobbelt så langt
Spanske tunnelarbeidere dro hjemSpanske OSSA er nå nødt til å ansette norske og svenske arbeidere for å bygge tunnel gjennom Sørkjosfjellet.  

Forsiden nå