ÅPNINGSTALE: Erik Sollerud (adm. direktør Pon Equipment) til venstre og Claus Høyer (adm. direktør Pon Power) holdt åpningstalen sammen nede på verkstedet. (Foto: Klaus Eriksen)
MASKINPARK: Ute på plassen er det fylt opp med Cat-maskiner. (Foto: Pon Equipment)
STORE SAKER: Ute på plassen møtte vi på denne 75-tonneren som skal til Gjermundshaug & Musdalslien Masseforflyttning AS (GMM). (Foto: Klaus Eriksen)
LAGER: Dette er nok et viktig rom for mange kunder. På lageret er det 30.000 artikler lagerført. 25 mennesker er ansatte her og jobber på to skift. Administration manager Mats-Erik Ranstad (t.v.) og innkjøpssjef Per Ove Vorven holder mye til her. (Foto: Klaus Eriksen)
VASKEHALL: Det er to vaskehaller på anlegget. Dette er den største og hit kan man kjøre inn så godt som alt av utstyr i Norge. Pon håper også å selve vasketjenester til tungbilene som besøker alle langerene på Berger rett over E6, samt til de som suser forbi på europaveien. (Foto: Klaus Eriksen)
OFFISIELL ÅPNING: Fanja Pon fra Pon-familien i Nederland, fikk æren av å klippe snoren under den offisielle åpningen av anlegget på Berger. Claus Høyer (adm. direktør Pon Power) til venstre og Erik Sollerud (adm. direktør Pon Equipment) holder snoren. (Foto: Klaus Eriksen)
BRANNSLANGE: I grovvaskehallen er det montert brannslange for å spyle understell der det sitter inntørket leire som nærmest er umulig å få av uten en skikkelig vannstråle. (Foto: Klaus Eriksen)
STILRENT: Ingenting å si på fellesrommene i etasjene. Her henter de ansatte kaffe og kan slå av en prat med kollegaer. (Foto: Klaus Eriksen)
KJØREPORTER: Anlegget er STORT og med MANGE kjøreporter. (Foto: Klaus Eriksen)
TRIMROM: Et stort trimrom er også å finne på anlegget på Berger. Her tester Felleskjøpets Dagfinn Sand (t.v.) og Ståle Eikrem fra Sitech ut et par av møllene. (Foto: Klaus Eriksen)
KURS: Pon Equipment skal holde rundt 40 kurs i året. Her er instruktør Adrian Larsen oppe i klasserommet, foran vinduet med opplæringshallen til Pon Equipment i bakgrunnen. Teori og praktiske oppgaver venter mange i disse rommene. (Foto: Klaus Eriksen)
OPPLÆRING: Markedssjef Espen Paulseth i Pon Equipment ved siden av en gedigen maritim Cat-motor på flere tusen hk i opplæringshallen til Pon Power. (Foto: Klaus Eriksen)
VISER MUSKLER: Adm. direktør Erik Sollerud og Pon Equipment viser muskler med det nye gigantanlegget på Berger. (Foto: Klaus Eriksen)
SVEISEANLEGG: Pon dobler sveisekapasiteten med det nye sveiseverkstedet. Dette er en sidetippskuffe til en 988-hjullaster. (Foto: Klaus Eriksen)
KLIPPING: Arrangementet gikk over to dager. Dag to ble snora klippet av en representant for mekanikerne, Pål Lund. (Foto: Pon Equipment)
JUBEL I VERKSTEDET: - Vi merker det mest på humøret til de som jobber her at vi har fått helt nytt verksted, jubler (f.v.) formann Geir Simensen, avdelingsleder Kurt Skogholt og formann Arne Finsrud. (Foto: Klaus Eriksen)
INTERESSANT: Mange ville gjerne høre og se siste nytt fra Pon Equipment. (Foto: Pon Equipment)
FORANDRING FRYDER: Alle møterom trenger ikke å se like ut. Her er det for eksempel kunstgress (uten gummiknotter) på gulvet og lekemaskiner i hjørnet. (Foto: Klaus Eriksen)
PLASMASKJÆRING: Ny plasmaskjærer gir et betydelig bedre arbeidsmiljø, så godt som helt støyfritt. (Foto: Pon Equipment)
BLIR EI SKUFFE: Moderne maskineringsmaskiner for å lage diverse utstyr er på plass. (Foto: Klaus Eriksen)
STORT OG LYST: Mørkt og kaldt ute, men store og lyse lokaler inne på verkstedet bak kjøreportene. (Foto: Klaus Eriksen)

Pon flyttet inn på femstjerners

BERGER (AT.no): Pon Equipment, Pon Rental og Pon Power flyttet denne uken inn på femstjerners på Berger.

Caterpillar-forhandleren i Norge har endelig åpnet sin nye storstue rett ved E6 på Berger like nord for Oslo. Anlegget er kategorisert som et femstjerners Caterpillar-anlegg ettersom det oppfyller alle de strengeste kravene i Cat-systemet for hvordan et Cat-anlegg skal være.

Tegninger fra 1985

Anlegg&Transport (AT.no) var blant mediene som fikk en omvisning på det nye anlegget denne uken. Se bildekarusellen i denne saken for å se bilder fra det nye anlegget.

Pon feiret åpningen i to omganger denne uken, både med fest onsdag og torsdag. Rundt 1300 samarbeidspartnere og kunder var med på feiringen.

- Dette har vært en lang reise. De første tegningene til et nytt hovedanlegg stammer fra 1985, og vet du hvor de var tegnet inn? Rett på andre siden av E6 der Bring og de andre logistikkselskapene holder til i dag, stråler adm. direktør Erik Sollerud i Pon Equipment.

Den offisielle åpningen av det nye anlegget gikk over to dager. Dag to var det ca. 1100 personer innenfor portene.
Den offisielle åpningen av det nye anlegget gikk over to dager. Dag to var det ca. 1100 personer innenfor portene. Foto: Pon Equipment

 

- Drømmetomta

Bygningsmassen er samlet voldsomme 20.000 m², fordelt på flere enheter, og prislappen ligger på rundt 300 millioner kroner. Det er imidlertid ikke nederlandskeide Pon som eier bygningen, men praktbygget leases på langtidskontrakt av Kongsvinger-baserte Rimfeldt Eiendom.

- Vi ligger så nært som mulig det går an å komme tungindustrien på Berger, har fantastisk eksponering ut mot E6 og enkel inn- og uttransport av tunge maskiner. Vi siklet lenge på denne tomta, og trodde egentlig ikke det var mulig å få den. Dette er drømmetomta, sier Sollerud.

Forsiden nå