Renault Trucks-sjefen Geir A. Olsen under en demo av anleggsbiler en kald dag i høst.
Renault Trucks-sjefen Geir A. Olsen under en demo av anleggsbiler en kald dag i høst.

Sjøgutten som endte opp med lastebiler

Fra kjøl til hjul! Geir A. Olsen har røtter på de syv hav men er likevel er jordnær fyr. Les «Ukens intervju» med Norgessjefen i Renault Trukcs.

- Hva er det første du gjør på jobben mandag morgen?
- Vi har ikke noe kontorlandskap hos oss, så jeg jobber fra hjemmekontor og går gjerne igjennom mailer og tar gjerne en ringerunde til selgerne og til kontoret i Danmark.

- Hvis du ikke hadde jobbet i denne bransjen, hvor hadde du jobbet da?
- Har ikke sett meg selv i noen annen bransje, men jeg har jobbet mye med ungdom i forskjellige organisasjoner og vi har og vært fosterhjem i en del år. Så det kunne gjerne vært noe i den gaten der.

- Hvilken samferdselsminister husker du best, og hvorfor?
- Meltveit Kleppa. Hun skulle stadig ha ei gjønogang på saken. He he!

- SAS eller Norwegian?
- SAS/Widerøe da jeg flyr mest fra Torp. Men nå er jo Norwegian i gang der også, så da blir det til at man sammenligner priser. Men det jo har jo med tidspunkt og destinasjoner å gjøre også.

- Hva klarer du deg ikke uten?
- Det er jo lett og si mobilen, i den har man jo det meste av livet sitt, både privat og jobb. Men familien er jo det viktigste, den blir jo bare større og større. 3 små rosa til nå. Barnebarn altså.

- Hva tenker du på når du hører ordet «veistandard»?
- Da tenker jeg at det rikeste landet i verden har den dårligste standarden i verden. Jeg har vært mange steder i verden og ser jo at vi her i Norge har litt å gjøre fremover når det gjelder veibygging.

- Hva er det beste med å bo i Norge?
- Må jo si at vi har det veldig bra i Norge. Bortsett fra noen få grupper så krangler vi stort sett om luksusproblemer. Men jeg er stolt av landet og liker veldig godt og vise det frem til venner og kolleger fra andre land.

- Hva gjør deg forbanna?
- Det er ikke så mye som får pumpa mi til å stige høyt. Men urettferdighet gjør at det koker noen ganger.

- Internett eller trykt medium?
- Når det gjelder daglige nyheter så er det stort sett kun internett. Men jeg leser gjerne fagbladene som kommer i posten hver måned.

- Hvis noen skrev en biografi om deg hva ville tittelen vært?
- «Sjøgutten som endte opp med lastebiler». Familierøttene er fra livet på de 7 hav og planen var en karriere til sjøs. Men utflagging av skip på slutten av 70-tallet satte en stopper for det.

Dette klarer ikke Volvo-sjefen seg uten Optimist med iPhone Forbannet på likegyldighet og overgripere Pon-sjefen går for «alt eller intet» Gündere er verdifulle! SKAB-sjefen ser alltid etter det positive

LES FLERE «Ukens intervju»:

Forsiden nå