Snøfri vinter gir god framdrift

Snøfri vinter gir god framdrift

Den snøfrie vinteren gjør anleggsarbeidet enklere på fylkesvei 715 mellom Keiserås og Olsøy. Bli med på en kjøretur gjennom anleggsområdet.


- Vi har til enhver tid 12-15 lastebiler som kjører stein i anleggsområdet. Snøfrie veier er gunstig for oss og gjør hverdagen tryggere for dem som jobber på anlegget. I tillegg er det også enklere å bygge anleggsveier på frossen myr og leire, forklarer byggeleder Olaf Rovik i Statens vegvesen.

LES OGSÅ: Peab tildelt veijobb i Trøndelag

 
- Ulempen med tørt og kaldt vær er imidlertid at det blir mye støv, som er problematisk for de ansatte og for beboerne i nærheten av veien.
 
På de første fem-seks kilometerne fra Keiserås til Roten begynner vi nå å se konturene av den nye veien. I prosjektet er det fire bruer. Tronghålbrua er ferdig støpt, mens arbeidet med de tre andre (Omundvågbrua, Breilielvbrua og Dalsaunbrua) er godt i gang. Nå er ca. 50 personer og 40 maskiner i sving på anlegget.
- I det store og hele går arbeidet veldig bra. Vi har et godt forhold til omgivelsene, og jeg vil gi honnør til naboene for at de er så tålmodige, sier Rovik.

Forsiden nå