De norske lastebilsjefene er klare for verdens største transportmesse. Fra venstre: Knut M. Breivik (Mercedes-Benz), Frode Neteland (Scania), Kai V. Abrahamsen (DAF) og Erik Engelien (Volvo).
De norske lastebilsjefene er klare for verdens største transportmesse. Fra venstre: Knut M. Breivik (Mercedes-Benz), Frode Neteland (Scania), Kai V. Abrahamsen (DAF) og Erik Engelien (Volvo).

Spente lastebilsjefer

IAA er rett rundt hjørnet. Les hva de norske lastebildirektørene gleder seg mest til å se. Og sjekk hvilken konkurrent de oppsøker først på messa!

Verdens største transportmesse, IAA Commercial Vehicles Show, går av stabelen i Hannover 20. til 27. september. Årets utgave er den 64. i rekken, og til tross for en anstrengt økonomi i Europa, ventes det flere bilnyheter til messen.

Store deler av Lastebil-Norge har allerede booket billett til Hannover. Blant dem er naturligvis toppsjefene hos de norske importørene.

Et glimt av nye Volvo FH, fra en reklamefilm på Youtube. Skjermdump: Youtube.
Et glimt av nye Volvo FH, fra en reklamefilm på Youtube. Skjermdump: Youtube.

- Vi har satt opp charterfly og bringer 120 nordmenn til Hannover. Det er ikke ofte vi gjør det, men i år har vi god grunn! sier Volvo-sjef Erik Engelien.

Han er spent på folks reaksjon på Volvo-standen hvor det loves mange nyheter, med den nye FH-serien i spissen. Nylig ble det kjent at FH kommer med et nytt, uavhengig forhjulsoppheng, såkalt Individual Front Suspension.

LES OGSÅ: - En lastebil som kommer til å ta oss langt inn i fremtiden

- Antydes store nyheter

- DAF-standen blir selvsagt mest spennende for meg, og det antydes store nyheter. DAF er ikke langt unna målet om 20 % markedsandel i Europa. Da har jeg store forventninger til produktene som vises, sier Kai V. Abrahamsen i DAF Norge.

Han tror IAA kommer til å handle mye om nyheter knyttet til Euro 6, både av teknisk- og designmessig art.

Det samme fremhever Knut M. Breivik, direktør Mercedes-Benz Nyttekjøretøy:

- Dette blir en messe hvor mange vil vise seg fram med hensyn til Euro 6. Det blir interessant å fange opp hvordan de ulike produsentene markedsfører Euro 6 i det «mellomåret» vi nå går inn i, sier Breivik.

Han er naturligvis mest spent på hvordan Mercedes-Benz Citan blir presentert og tatt imot av publikum på IAA.

LES OGSÅ: Teppet opp for Citan
LES OGSÅ: Se MacGyvers comeback i en Citan

Frode Neteland i Norsk Scania håper at det vil være «en utstilling som stråler av optimisme og viser løsninger for fremtiden».
- Med de utfordringene som transportbransjen står ovenfor i Sentral-Europa, er jeg spent på hva leverandørene vil presentere og hvordan.

De dårlige tidene kan virke negativt inn på besøkstallene, og både arrangør og utstillere kommenterer at de er spent på hvor mange som kommer til Hannover.

På besøk hos konkurrenten

De fire lastebilsjefene blir nok mest å se på egen stand, men ingen er redd for å bli sett hos konkurrenten.

Hvilken konkurrent sin stand er den første du oppsøker?

Engelien: - Mercedes-Benz, som er det mest moderne konkurrentproduktet i øyeblikket. For øvrig gir IAA en unik mulighet til å skaffe seg en totaloversikt over hva slags materiell som tilbys, ikke minst på påbygger- og hengersiden. Dette er en fantastisk plass for å se hva som finnes.

Breivik: - Sannsynligvis Volvo, for å se hva de presenterer med tanke på ny modell. Det ryktes om ny FH.

Abrahamsen: - Den som ligger nærmest vår egen stand! Det er viktig å holde seg informert om alle konkurrenter, og alle er viktige.

Neteland: Mercedes-Benz, det er spennende å se mangfoldet de viser frem.

Les flere lastebil-nyheter her!

Forsiden nå