Regionveisjef Helge Eidsnes (t.v.) gratulerer konsernsjef Arne Giske i Veidekke med den største veikontrakten så langt i Statens vegvesen.

Største veikontrakt signert

Regionvegsjef Helge Eidsnes og konsernsjef Arne Giske i Veidekke har signert den største veikontrakten i Statens vegvesens historie.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

Kontrakten på strekningen mellom Svegatjørn i Os og Fanavegen i Bergen omfatter det meste av veilengden på prosjektet E39 Svegatjørn–Rådal, og har en verdi på 2,3 milliarder kroner.

Viktig E39-strekning

- Kontrakten har stor samfunnsmessig betydning, både lokalt, regionalt og nasjonalt, sa regionveisjef Helge Eidsnes i forbindelse med signeringen 28. august.

Prosjektet inngår i arbeidet med utvikling av ferjefri E39, og gir samtidig moderne motorveistandard mellom Bergen og Os.

23 km tunnel

Kontrakten Svegatjørn–Fanavegen gir til sammen ca. 23 km med tunnel – det meste med to løp parallelt. Det betyr utsprenging av 1,8 mill. kubikk med tunnelmasse.

Byggestart for denne kontrakten er 1. oktober. Fra før er det tildelt kontrakt til Implenia på nordre delen av prosjektet, Rådal–Nordås–Flyplassvegen. Her er det planlagt markering av byggestart 3. september.

Powered by Labrador CMS