Beslutningen om å investere i Nürnberg-anlegget som et fremtidig sted for produksjon av batterier til MANs e-kjøretøy, ble kunngjort på selve Nürnberg-anlegget. På bildet er ledere i ferd med å «legge siste hånd på verket» på to nye batteripakker fra MAN som en symbolsk handling ved kunngjøringen av den nye store satsingen.

Bygger batterifabrikk i Nürnberg

Satser stort på elektrisk fremdrift.

MAN Truck & Bus etablerer storskala produksjon av batterier for elektriske lastebiler og busser ved sitt produksjonsanlegg i Nürnberg, Tyskland. Det investeres ca. 100 millioner euro i batteriproduksjonen.

Produksjonskapasiteten blir fra begynnelsen av 2025 på over 100.000 batterisystemer, til lastebiler og busser, per år.

Nyttekjøretøyprodusenten, som er en del av Traton-konsernet, mottar støtte fra den bayerske delstatsmyndigheten, som har lovet et bidrag på rundt 30 millioner euro i finansiering av energiforskning og -teknologi for perioden 2023 til 2027. Forutsetningen er at visse finansierings- og budsjettkrav oppfylles.

Disse midlene skal bli brukt til å drive batteriinnsamlingsforskning, cellekjemi og utvikling, batterisikkerhet og til slutt batteriresirkulering for å sikre bærekraft.

E-mobilitet er viktig for MAN og Traton-konsernet. På bildet er MAN E-Truck som er en del av satsingen.
Powered by Labrador CMS