Frode Laursen A/S frakter varer for Wavin i Norden med HVO biodiesel på tankene.
Frode Laursen A/S frakter varer for Wavin i Norden med HVO biodiesel på tankene.

Kjører Wavin-produkter med HVO biodiesel

I Norden kjøres Wavins produkter av Frode Laursen A/S, med HVO biodiesel på tankene.

Publisert

Wavin, leverandør av plastrørsystemer innen VA- og VVS-sektoren, har ambisiøse bærekraftsplaner. De ønsker å være en pioner og liker å bane vei når det gjelder den grønne omstillingen. Det siste initiativet, er å bidra til lavere CO₂-utslipp i transportsektoren. Dette gjøres i tett samarbeid med det danske logistikkselskapet Frode Laursen A/S.

All transport som tidligere gikk på vanlig fossil diesel, kjører i dag med HVO Biodiesel, noe som reduserer Wavins CO₂-utslipp fra transport med 88 prosent, ifølge Wavin.

Dette gjelder mer spesifikt transport av materialer fra Eskilstuna i Sverige og Hammel i Danmark til Norge.

- Prøver oss litt frem

Wavin har i mange år jobbet med å optimalisere distribusjonen i de 17 europeiske landene de opererer i. Det har vært fokus på blant annet bærekraft- og klimamessig tiltak, og nå er det besluttet å teste HVO biodiesel på nordisk nivå.

Heidi H. Berthelsen.
Heidi H. Berthelsen.

- Vi er nødt til å prøve oss litt frem. Under prosessen har vi funnet ut at HVO biodiesel er det absolutt beste å jobbe med nå, men om det er riktig løsning om fem år er vanskelig å spå. Vi blir hele tiden smartere og får mer erfaring som vi kan bruke til å utvide og utvikle satsingen, sier Heidi H. Berthelsen, som er Supply Chain Dir. European Distribution hos Wavin.

HVO biodiesel er først og fremst et nordisk fenomen og er et relativt dyrt drivstoff sammenlignet med klassisk diesel, men hos Wavin mener man at prosjektet er nødvendig, og at kundene setter pris på steget mot en bedre balanse i miljøet.

- CO₂-utslippene reduseres med hele 88 prosent på de kjørte kilometerne, og det er det viktigste. I tillegg lar dette tiltaket seg gjøre uten andre kostnader enn selve HVO biodiesel, understreker Heidi H. Berthelsen.

- Vi anser oss selv som en pioner i bransjen. Det foreligger allerede konkrete forslag for en ytterligere utvidelse av vår grønne profil, men det er en vanskelig tid. Både prisen og tilgjengelighet på HVO Biodiesel er parameter vi trolig vil bli utfordret på, sier Berthelsen.

Et langvarig transportsamarbeid

Lastebilene driftes av Frode Laursen A/S, som i mange år har vært Wavins foretrukne samarbeidspartner på transportområdet. Gjennom årene har det langsiktige partnerskapet også utviklet seg til et strategisk samarbeid, hvor selskapene samarbeider om å implementere mer miljøvennlige løsninger.

- Som transportør må vi hele tiden tenke i alternative drivstoff, både med tanke på her og nå, og i fremtiden. Det er en stor fordel å ha en kunde som også har stort fokus på den grønne omstillingen og ikke minst er villig til å investere i det sammen med oss. Vi tror man får den beste og grønneste transportvirksomheten og servicen ved å jobbe tett sammen, sier Frank Wolf-Jürgensen, salgsdirektør i Frode Laursen A/S, og fortsetter:

- Vi er glade for å ha tatt de første stegene i en grønnere retning når det gjelder Wavins transport i Norden. Det bidrar jo positivt til hele CO₂-regnskapet. Skulle Wavin ønske å bygge videre på sine grønne transportambisjoner, står vi i Frode Laursen selvsagt klare til å hjelpe med videre kartlegging og dokumentasjon.

Powered by Labrador CMS