DHL har dratt i gang møteplassen "The Era of Sustainable Logistics» fra 25. til 27. april i Valencia,

Samler kundene for å få fart på bærekraften

VALENCIA: Tusen logistikk-kunder er i Spania i DHLs regi denne uken for å sammen finne gode løsninger på klimakrisen.

Publisert Sist oppdatert
Katja Busch, Chief Commercial Officer i DHL og Head of Customer Soutions and Innovation (CSI) i DHL.

Denne uken samler DHL tusen kunder og samarbeidspartnere til et globalt toppmøte i Valencia – Europas grønne hovedstad 2024 – med en felles agenda å finne gode løsninger for å gjøre logistikken bærekraftig.

– Dette er folk som aldri treffer hverandre, men som jobber med bærekraft på hver sin kant. Ved å samle dem her håper vi at de kan komme frem til nye spennende løsninger, sammen og sammen med oss, sier Chief Commercial Officer i DHL og Head of Customer Soutions and Innovation (CSI), Katja Busch i et intervju med AT.no før DHLs globale møte sparker skikkelig i gang i solfylte Valencia.

– Dette er en mulighet for samfunnsbygging, og vi er glade for å være de som skal tilrettelegge for dette toppmøtet, samarbeid er et must for å oppnå fremgang. Vi skylder fremtidige generasjoner å foreta dristige handlinger og forplikte oss til å beskytte planeten vår nå, legger hun til.

Det globale toppmøtet gir også Deutsche Post DHL Group (DPDHL) et forum for å oppdatere interessenter om fremdriften i deres bærekraftsstrategi med nøkkeltemaene elektrifisering, bærekraftig flydrivstoff (SAF), karbonnøytrale bygninger og alternative grønne tjenester.

– Ved å prioritere renere, grønnere logistikk og samarbeide, tror jeg virkelig at vi kan drive meningsfull fremgang mot å oppnå bærekraftige forsyningskjeder, sier Busch.

Lanserte bærekraftsplan i 2017

På pressetreffet før toppmøtet benyttet DHL selvsagt anledningen til å fortelle om alt det gigantiske logistikkselskapet gjør i bærekraftens tjeneste.

Yin Zou, Executive Vice President for Corporate Development i DPDHL

Med lanseringen i mars 2017 av DHLs forpliktelse om nettonullutslipp innen 2050, har konsernet allerede oppnådd betydelige milepæler mot dette målet, opplyses det. Konsernet er i forkant av elektrifisering etter å ha introdusert over 30.000 e-kjøretøyer i sin transportflåte over hele verden, og har bestilt opptil 12 helelektriske fraktfly. I fjor sikret konsernet seg også over 830 millioner liter SAF (Sustainable Air Fuel) frem til 2026.

– Siden kunngjøringen av vår bærekraftsstrategi i mars 2021, har vi allerede gjort betydelige fremskritt på vår reise mot en mer bærekraftig fremtid, som utplassering av elektriske kjøretøy, kjøp av SAF, transformasjon og bygging av karbonnøytrale bygninger, og utvidelsen av nye grønne tjenester, sier Yin Zou, Executive Vice president for Corporate Development i DPDHL.

Carsten Lützenkirchen, senior vice president commercial operations at DHL Customer Innovation & Solutions, demonstrere dashbordet som GoGreen-kunder vil kunne benytte seg gratis, med uendelige muligheter til å analysere sin egen bærekraft.

– Selv om vi er stolte over den raske fremgangen vi har gjort, er vi fortsatt dedikerte til å utforske nye teknologier og partnerskap for å skape momentum til å drive den grønne agendaen fremover, legger han til.

GoGreen Dashboard

I Valencia har DHL også lansert sitt nye GoGreen Dashboard, en sømløs løsning for utslippsrapportering for DP DHLs store tverrdivisjonelle kunder, som gir åpenhet i henhold til anerkjente industristandarder som GLEC Framework eller nylig publiserte ISO 14083. Løsningen gjør det mulig for kunder å raskt og enkelt se karbonutslipp for alle konsernets forretningsenheter gjennom en enkelt tilpassbar plattform som er gratis for GoGreen-kundene. Dette grensesnittet eliminerer behov for å få tilgang til flere systemer og rapporter, noe som gir rapporteringsprosessen mer effektiv og strømlinjeformet, som igjen fører til bedre informert beslutningstaking. Verktøyet vil først bli rullet ut til de første topp 100 tverrdivisjonelle kundene med den hensikt å utvide omfanget senere i år, opplyser DHL.

Eksempel på hvordan et GoGreen Dashbord kan se ut.
Powered by Labrador CMS