Tre nye lastebiler overlevert til sine eiere på Rudshøgdadagen 2017. Nærmest MAN TGX 26.580 tømmerbil tilhørende Åge Snerten i Engerdal, deretter MAN TGL 12.220 bergningsbil til Vazelina Bilopphøggeri, og lengst bort en e-verksbil til det unge entreprenørselskapet Laje Entreprenør AS.

Minimesse og biloverlevering

For tredje år på rad ble den såkalte Rudshøgdadagen arrangert helt i slutten av september. Den stedlige MAN-forhandleren hadde ikke mindre enn tre biloverleveringer på sin stand denne dagen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

Den største var en MAN TGX 26.580 tømmerbil tilhørende Åge Snerten i Engerdal. Snerten har kjørt lastebil i 39 år. Bilen, som har Höglunds tømmerpåbygg og Epsilon tømmerkran, kjører for Virkestransport Øst AS.

Bil nummer to var en MAN TGL 12.220 bergningsbil levert til Vazelina Bilopphøggeri som ikke lenger har noen forbindelse med bandet Vazelina Bilopphøggers. Harald Bergseng eier selskapet i dag og kjøpte det fra bandets trommeslager Arnulf Paulsen for fire-fem år siden.

Den tredje bilen er en MAN TGM 13.290 4x4 til Laje Entreprenør AS. Denne bilen har e-verkspåbygg. Laje ble etablert av Eidsiva Energi våren 2016 og er et entreprenørselskap for bygging av infrastruktur innenfor områdene energi, telekommunikasjon og veilys/veiteknikk i Innlandet. Til de som stusser over navnet, kan opplyses at «laje» er et gammelt dialektuttrykk fra Innlandet og betegner et realt stykke arbeid.

På standen til MAN Truck & Bus åpent fant vi også et MAN TGE-chassis som for første gang ble vist på disse kanter. De norske MAN-forhandlerne ser frem til å komplettere sitt lastebil- og buss-program med TGE-serien som består av lette nyttekjøretøy mellom 3 og 5,5 tonn. Serien har både kassevogner og chassiser, og det vil også kunne leveres minibuss-utførelser.

Daglig leder i MAN Truck & Bus på Rudshøgda, Dino Borolien (til høyre) var høyt og lavt under Rudshøgdadagen 2017. Her har vi roet ham ned ved sien av Svein Erik Amdam i Volkswagen Finans som nå også er finansieringsselskap for MAN, foran det første MAN TGE-chassiset som er vist i Innlandet.

Dobbelt sjef

Dino Borolien er daglig leder hos MAN Truck & Bus på Rudshøgda og styreleder i Rudshøgda Næringsforening som blant annet er arrangør av Rudshøgdadagen.

Noen av de tyngste aktørene i næringsparken er relatert til anlegg og transport. Som i fjor var rekruttering et viktig tema på Rudshøgdadagen.

Rundt 300 skoleelever ble busset til arrangementet og fikk informasjoner om muligheter i arbeidslivet, og forskjellige bedrifter på Rudshøgda fikk muligheten til å presentere hva de står for, hvilke behov de har for fremtidig arbeidskraft og hva de kan tilby de unge som skal ut i arbeidslivet.

Powered by Labrador CMS