Kart over den nye bomringen i Fredrikstad som blir satt i drift i 2018.

Bygger bomring i Fredrikstad

Vegvesenet har skrevet kontrakt med entreprenør på bygging av bomstasjoner.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

Det skal etableres en bomring rundt Fredrikstad sentrum.

Statens vegvesen har skrevet kontrakt med entreprenøren Nicolaysen Anlegg og Transport AS som skal bygge fem bomstasjoner ulike steder på veinettet. Dette omfatter Fredrikstadbrua, fv. 409 Veumvegen, Evjebekkvegen, fv. 109 Råbekken og Dikevegen (se kart over).

- Arbeidene starter nå og vil vare frem til jul. Entreprenøren begynner først i Veumveien, men i byggeperioden vil det kunne pågå arbeid flere steder samtidig, sier byggeleder Gisle Ørbæk Andersen i Statens vegvesen.

Kontrakten er verd 1,6 millioner kroner. Den omfatter graving, fremføring av strøm og datalinjer til styringsskap, samt bygging av fundament til bomportalene. I tillegg kommer en leveranse på bomportaler og teknisk utstyr fra firmaet Kapsch AS på 4,5 millioner kroner.

Selve innkrevingssystemet med kameraer blir først montert neste år, etter at det forberedende arbeidet er ferdig. Innkrevingen av bompenger begynner samtidig som ny rv.110 Ørebekk-Simo åpnes for trafikk i 2018.

I tillegg til de fem aktuelle bomstasjonene, kommer en sjette bomstasjon ved Ørebekk, som er del av prosjektet rv.110 Ørebekk-Simo, der Park & anlegg AS er ansvarlig entreprenør.

Powered by Labrador CMS