En korrupsjonssak ved Arendal trafikkstasjon (bildet) har vist hvor lite sikkert førerkortsystemet i Norge var før 1. september 2014.
En korrupsjonssak ved Arendal trafikkstasjon (bildet) har vist hvor lite sikkert førerkortsystemet i Norge var før 1. september 2014.

Skal granske alle norske førerkort...

...utstedt før 1. september 2014.

Publisert Sist oppdatert

En korrupssjonssak ved Arendal trafikkstasjon har fått varsellampene til å lyse «over hele linja».

En intern gransking i Statens vegvesen om blant annet rutiner og systemkrav etter Arendal-saken viser at det var mulig å fylle inn informasjon om blant annet beståtte prøver uten at dette ble kontrollsjekket.

«Saksbehandleren ved Arendal trafikkstasjon utnyttet manuelle prosesser og arbeidsgivers tillit til å begå misligheter», skriver internrevisorene til Statens vegvesen i rapporten etter granskningen av korrupsjonsmistankene mot den nå oppsagte saksbehandleren.

Saksbehandleren skal ha registrert falske salgsmeldinger for bedriften Olsen Bil og utstedt førerkort for lastebil og minibuss til eieren, uten at det var gjennomført opplæring og prøve.

1. september 2014 kom et nytt førerkortsystem som gjør at sjansen for å utstede førerkort på feilaktig grunnlag er blitt «tilnærmet eliminert».

Statens vegvesen er i gang med å sjekke tidligere utstedte førerkort over hele landet, skriver VG.

STILLING LEDIG: