H.K. Solberg Transports seks nye MAN TGX 26.580 går i internasjonal transport for Håkull.

Seks nye MAN til H. K. Solberg Transport

Transportbedriften H. K. Solberg Transport AS i Kristiansand har tatt i bruk seks nye MAN TGX 26.580 6x2/4 i løpet av sommeren. Bilene kan man se over store deler av Europa.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

De seks trekkvognene er helt like. De er utstyrt med MANs største førerhus, XXL, formontert løpeaksel og den nest største D38-motoren som yter 580 hk og har et største dreiemoment på 2900 Nm. Bilene går i transport for Håkull som ukentlig har mer enn 80 trailere i trafikk til og fra kontinentet. Dette innebærer at Solbergs nye MAN TGX er å se over store deler av Europa, og de er dekorert med oppdragsgiverens farger.

Steinar Solberg er andre generasjon eier og daglig leder i selskapet. Han forteller at H. K. Solberg Transport har hatt MAN tidligere og har gode erfaringer med bilene.

- De er gode å kjøre og har gunstig totaløkonomi. Det romslige førerhuset er også velegnet i de tilfeller hvor man trenger to sjåfører på bilene, sier han.

Steinar Solberg, eier og daglig leder i H. K. Solberg Transport AS (til høyre), mottar seks nye MAN TGX 26.580 fra Johannes Erlandsen, salgskonsulent for MAN Truck & Bus Norge AS i Kristiansand.

Selskapet var av de aller første som spesialiserte seg på flyttetransport. Dette er en viktig nisje også i dag i tillegg til nasjonal og internasjonal stykkgodstransport. Selskapet har i dag 12 biler i drift og 17 ansatte.

H. K. Solberg Transport ble etablert allerede i 1934 av Steinars far, Harald Kristian Solberg. Steinar er stolt over at selskapet har vært medlem i Norges Lastebileier-Forbund (NLF) helt siden 1937.

- Vi har altså 80-årsjubileum som NLF-medlem i år, og ingen har vært med like lenge som oss, forteller han. Selv kan han se tilbake på 40 år med tillitsverv i NLF.

Powered by Labrador CMS