Follobanen ved Oslo S.

Condotte har pengeutfordringer

Nå er det lagt planer for hvordan selskapet skal kunne betale sine norske underentreprenører slik at Follobanen-arbeidene skal kunne gjenopptas for fullt.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

I starten av juli 2017 har flere av underentreprenøren ved entreprenørselselskapet Società Italiana per Condotte d’Acqua S.p.As (Condotte) Follobane-kontrakt, EPC Civil Oslo S, lagt ned arbeidene på grunn av manglende betaling.

Condotte har, ifølge Bane Nor, kommet frem til en plan som skal sikre at arbeidet som skal foregå i juli og august på Follobanen i Oslo gjennomføres. Selskapet har 6. juli informert Bane Nor om at det skal gjøre opp ubetalte fakturaer i løpet av få dager.

Dette betyr at Condotte ønsker å få de underleverandørene som har stanset sitt arbeid på grunn av utestående fakturaer raskt på plass igjen.

Situasjonen som har oppstått med midlertidig arbeidsstans i deler av Follobaneprosjektets anleggsarbeid ved Oslo S, er knyttet til Condottes totalkontrakt «EPC Civil Oslo S».

Utestående betaling i andre land

Condotte har også skissert hvordan selskapet skal kunne betale underleverandørene for arbeid etter september. Condotte er et internasjonalt selskap som driver anleggsarbeid i en lang rekke land. Selskapets finansielle utfordringer for øyeblikket skal henge sammen med utestående betaling for prosjektarbeid i enkelte andre land.

Representanter for selskapets ledelse i Roma skal besøke Oslo neste uke for å ha møter med underentreprenører og orientere om tiltakene som nå settes i verk slik at arbeidet raskt kan gjenopptas.

Bane Nor opplyser at det ble foretatt en grundig finansiell sjekk av selskapet Condotte før selskapet ble tildelt to av de fem totalkontraktene for bygging av Follobaneprosjektet. Økonomien ble ansett som tilfredsstillende.

Sommerarbeid

Det er planlagt betydelig arbeid for Condottes underentreprenører nå i sommer, mens deler av togtrafikken er stanset. Når arbeidet nå ser ut til å komme raskt i gang igjen, er det fortsatt tid til å fullføre, skriver Bane Nor i en pressemelding.

I tillegg er også andre selskaper engasjert i arbeid ved Oslo S i sommer. Togtrafikken skal settes i gang igjen som planlagt i august, uavhengig av den midlertidige situasjonen som har oppstått for deler av arbeidet med Follobanen ved Oslo S.

Powered by Labrador CMS