Ford Motor Norge og If lanserer et opplæringsprogram - Ford Driving Skills for Life - for ungdom i alderen 18 - 24 år. Rallycrossfører Andreas Bakkerud er ambassadør for programmet i Norge.

Gratis kjøreopplæring

Ford Motor Norge og forsikringsselskapet If lanserer et gratis opplæringsprogram for unge bilførere (18-24 år) på Rudskogen Motorsenter (for dem som allerede har førerkort).

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

Programmet «Ford Driving Skills For Life» er allerede gjennomført i 35 land, og nå kommer det til Norge.

Kjøreprogrammet ble utviklet av Ford Motor Company i samarbeid med amerikanske trafikksikkerhetsmyndigheter for 14 år siden. I dag har mer enn en million unge sjåfører i 35 land gjennomført det internasjonale programmet.

I årene fremover skal norske unge sjåfører få hjelp fra Ford og If til å bli tryggere i trafikken med Skills For Life.

- Hos Ford har alltid sikkerhet vært det aller viktigste. Det vises blant annet ved at ingen andre bilmerker i dag har like mange 5-stjerners toppratinger i Euro NCAP som Ford. Vi er derfor veldig stolte av endelig å kunne presentere Ford Driving Skills For Life i Norge. Det er desverre altfor mange unge sjåfører som omkommer fordi de mangler erfaring bak rattet. Målet er å lære deltagerne å bli bedre og sikrere sjåfører, sier adm. direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg.

Unge har høyest skaderisiko

I 2016 ble 20 unge mennesker mellom 18 og 24 år drept i trafikken. 86 ble meget alvorlig eller alvorlig skadet. Det viser tall fra Statistisk Sentralbyrå. En ny gjennomgang fra If viser at det er 2,5 ganger større risiko for at de under 21 år blir innblandet i en trafikkulykke enn de over 25 år. En 18-åring har nesten sju ganger høyere skaderisiko enn de som er 66 år.

Et av de mest effektive tiltakene for å redusere risikoen blant de yngste sjåførene er ifølge en SINTEF-rapport å gjennomføre en obligatorisk «erfaringssamling 3 - 6 måneder etter at unge førere har bestått førerprøven.»

Rallycross-fører Andreas Bakkerud

Adm. direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg, ønsker å bidra til at færre unge omkommer eller skades i trafikkulykker.

Fords Driving Skills for Life (DSFL) tar mål av seg til å være et slik engasjerende og motiverende opplæringsprogram for ferske og unge sjåfører.

- Jeg har sett hvordan unge sjåfører både lærer mye og har det gøy på Ford Driving Skills for Lifes arrangementer andre steder i verden, sier rallycross-føreren, Andreas Bakkerud.

- Opplæringen er mye mer engasjerende enn på kjøreskolen, og jeg anbefaler alle å søke om en plass. De får garantert en kjempedag. Du blir utfordret på alt fra fart til distraksjon og får prøve utstyr som simulerer både narkotikabruk, promille og bakrus.

Bakkerud er ambassadør for det internasjonale opplæringsprogrammet.

- Det er også opprettet en egen hjemmeside hvor unge sjåfører kan gjennomføre programmet som et nettbasert Online Academy. Her råder vi også foreldrene til å delta. Det beste er å se videoene, besvare spørsmålene etter hver video og å prøve øvelsene i praksis etterpå, sier Berg i Ford Motor Norge.

For mer informasjon om Ford Driving Skills for Life og påmelding til Rudskogen 13. eller 14. oktober: KLIKK HER

Powered by Labrador CMS