Nye Veier signerte kontrakt med Hæhre Entreprenør

Kontrakten mellom byggherre Nye Veier AS og Hæhre Entreprenør AS, som er et selskap i BetonmastHæhre-konsernet, er verdt ca. 1,8 milliarder kroner.

Publisert Sist oppdatert

Kontraheringen til veiutbyggingen for strekningen E18 Rugtvedt-Dørdal er gjennomført etter Best Value Procurement-metoden. Etter en grundig evalueringsprosess vedtok styret i februar at Nye Veier AS skulle gå videre med Hæhre Entreprenør AS. Onsdag 10. mai signerte Nye Veier og Hæhre Entreprenør kontrakten som er på ca. 1,8 milliarder kroner.

- Vi er glade for at Nye Veier nå signerer den andre store kontrakten på en totalentreprise. Den første var for strekningen E18 Tvedestrand-Arendal. Det er betryggende å kunne konstatere at det var stor interesse og skarp konkurranse blant kompetente og seriøse aktører også om prosjektet E18 Rugtvedt – Dørdal. Vi har på nytt fått bekreftet at Nye Veiers anskaffelses- og gjennomføringsmodell gir kostnadseffektive og gode løsninger. Kontraktsigneringen med Hæhre bidrar i stor grad til at Nye Veier kan nå målet om å effektivisere veibyggingen og få mer trafikksikker vei for pengene. Tildelingen viser også at det er viktig å prøve ut nye kontraheringsformer som kan fornye veibyggingen i Norge, sier adm. direktør Ingrid Dahl Hovland i Nye Veier.

Prosjektdirektør for E18 Langangen-Grimstad, Magne Ramlo, har gode erfaringer med den nye kontraktsformen:

- Best Value Procurement har vist seg å være en kontraheringsmetode som sikrer at vi nå har valgt den beste leverandøren til å gjennomføre utbyggingen av nye E18 Rugtvedt-Dørdal. Det å involvere entreprenør og rådgivere i en tidlig fase bidrar til rasjonelle løsninger og lavere kostnader. Vi har gjort gode og nyttige erfaringer gjennom å bruke BVP-metoden og vil vurdere å benytte den i flere prosjekter. Ikke minst siden BVP-metoden bidrar til lavere kostnader for samfunnet og for trafikantene, sier han.