Asko-brannen kostet 200 millioner

Det kommer til å koste rundt 100 millioner kroner å bygge opp igjen fryselageret, i tillegg til tapte varer for store verdier.

Publisert Sist oppdatert

Fredag 7. april startet det å brenne i en truck på Askos lager i Vestby. Brannen spredte seg til fryselageret til dagligvaregrossisten. Brannen virket først å være under kontroll, men blusset så opp igjen tirsdag uken etter.

Brannen ble komplisert av risikoen i forbindelse med ammoniakk fra fryselageret og de 2588 solcellene på taket til lageret, som er Norges største anlegg.

9000 kvadratmeter brant 

Fryselageret må rives, og det er ventet at det vil koste rundt 100 millioner kroner og ta åtte måneder å bygge deg opp igjen. I tillegg har Asko tapt varer for rundt 100 millioner kroner. Til sammen gikk rundt 9000 kvadratmeter opp i røyk.

Dette var varer som var klare til å leveres til Kiwi-, Meny-, Spar og Joker-butikker rett før påske.

Nå jobber Asko på spreng for at kundene skal merke så lite som mulig til følgene av brannen i ukene fremover, forteller styreleder i Asko, Torbjørn Johannson til Dagens Næringsliv.

- Utfordringen nå er å komme i mål til alle de røde dagene i mai og håndtere den store grillsesongen, sier Asko-styrelederen, som roser de ansatte for stå på-viljen i den ekstraordinære situasjonen, til avisen.

Enkelte forsinkelser

Det har vært enkelte forsinkelser i leveringen til storhusholdningsmarkedet i etterkant av brannen. Asko Øst tar ellers unna mye av leveringsproblemene ved hjelp fra de andre regionale Asko-selskapene. 

Ingen ansatte ved Asko-lageret i Vestby er permittert i forbindelse med storbrannen. Rundt 40 ansatte flyttes til andre lagre på Sør- og Østlandet.

Powered by Labrador CMS