Regiondirektør Anders Geirsta i Skanska og prosjektleder Hilde Ulvik i SVV under kontraktssigneringen.
Regiondirektør Anders Geirsta i Skanska og prosjektleder Hilde Ulvik i SVV under kontraktssigneringen.

Skanska med tunnelkontrakt i Oslo

Kontraktverdien er 516 millioner kroner.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

Skanska har inngått kontrakt med Statens Vegvesen om rehabilitering av Ekeberg- og Svartdalstunnelen på E6/ E18 i Oslo. Kontrakten har en verdi på 516 millioner kroner og inngår i ordrereserven for andre kvartal 2017. Dette opplyser Skanska i en pressemelding.

Prosjektet gjennomføres som enhetspriskontrakt, starter opp sommeren 2017 og skal være ferdigstilt før sommeren 2019. Hovedtyngden av arbeidene som skal utføres er elektroarbeider, brannsikring og forbedret renseløsning for vann fra tunnelene. I tillegg skal det bygges nye tekniske bygg, oppgradering av rømningsveier, legges nytt asfalt slitelag samt skifte ut alt av skilter.

- Vi er meget godt fornøyd med å ha vunnet enda en rehabiliteringskontrakt for Statens Vegvesen. Prosjektets størrelse, vår relasjon til byggherren, kompleksiteten i prosjektet, samt våre tilgjengelige ressurser, gjør at prosjektet passer optimalt inn i vår prosjektportefølje, uttaler Steinar Myhre, konserndirektør med ansvar for Skanska Anlegg.

Arbeidene vil i stor grad foregå på natten slik at trafikken blir minst mulig påvirket. Tunnelene skal åpnes for trafikk hver morgen. Unntaket er sommeren 2017 og 2018, samt enkelte helger hvor arbeidets art gjør at ett løp vil bli døgnkontinuerlig stengt.

- I dette prosjektet får vi utnyttet vår solide kompetanse og gjennomføringskraft både innen tunnelinnredning og elektrotekniske fag. Vi ser frem til å komme igang med arbeidene og har satt oss godt inn i prosjektet og er klar over de utfordringer som prosjektet bringer i form av nattarbeid, stor trafikk og ulemper for omgivelsene i gjennomføringsfasen, uttaler Anders Geirsta, regiondirektør for anleggsregionen Industri, Bro og Marine.

STILLING LEDIG:
Powered by Labrador CMS