Konsernsjef Jørgen Evensen i BetonmastHæhre.
Konsernsjef Jørgen Evensen i BetonmastHæhre.

Obos blir eier i BetonmastHæhre

Obos og «store norske fond» inn på eiersiden i Betonmast Hæhre.

Publisert Sist oppdatert

BetonmastHæhre har vedtatt å gjennomføre en rettet emisjon som tilfører selskapet 600 millioner kroner i ny kapital. Inn på eiersiden kommer Obos (tidligere kjent som Oslo Bolig- og Sparelag) og noen av Norges største aksjefond. Dette skriver BetonmastHæhre i en pressemelding.

- Jeg er svært tilfreds med den store interessen fra investormarkedet. Med en styrket balanse og en ytterligere forsterket aksjonærbase står vi godt rustet til å fortsette den sterke veksten i selskapet, sier konsernsjef Jørgen Evensen i BetonmastHæhre i meldingen.

Vil sikre norsk eierskap

Hensikten med kapitalforhøyelsen, er å legge til rette for videre sterk vekst. BetonmastHæhre har store vekstambisjoner innen både bygg og anlegg i både Norge og Sverige. Blant investorene med tro på selskapet, er sektorspesialisten Obos, som nå blir «en betydelig eier i BetonmastHæhre».

- BetonmastHæhre er et meget dyktig entreprenørselskap og har de ledelsesmessige og organisatoriske forutsetningene for å lykkes med sin satsing. Obos ønsker å være med på denne verdiskapningen og sikre norsk industrielt eierskap, sier Daniel Kjørberg Siraj, konsernsjef i Obos. 

Sikter mot børs

BetonmastHæhre er et resultat av fusjonen mellom Betonmast og Hæhre Isachsen Gruppen. Fusjonen, som skaper en av Norges største og raskest voksende bygg- og anleggsentreprenører, ble formelt gjennomført i mars 2017.

I forbindelse med kapitalforhøyelsen har BetonmastHæhre kommunisert en ambisjon om børsnotering.

ABG Sundal Collier og Arctic Securities har vært tilretteleggere for den rettede emisjonen.