Utglidning på Follobanen

Togspor måtte stenges for trafikk da masser begynte å gli ut i forbindelse med arbeider på Follobanen tirsdag.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

Utglidningen har oppstått på entreprisen til Condotte i nærheten av Ladegården og Bispegata. I området er det mye leire, og det er denne grunnen som har begynt å røre på seg. Sporene til Østfoldbanen går over dette området, og ett av sporene ble stengt av sikkerhetsmessige årsaker.

- Det har oppstått bevegelser i grunnen, men jeg er ikke sikker på årsakssammenhengen. Det er lite utgliding av masse, men vi tar det seriøst ettersom sporene ikke ligger langt unna, sier kommunikasjonsrådgiver Gunnar Børseth i Bane Nor.

Geologer har vært inne i området og tiltak er iverksatt for å stabilisere grunnen. Ett av disse tiltakene er å hente stein fra Drill&Blast-tunnelen til Condotte (kontrakt på Follobanen), og fylle dette i området som har sklidd ut for å støtte opp. Leire kjøres ut av området og erstattes med stein.

Det var hektisk aktivitet i området tirsdag ettermiddag. T. Engene kjører ca. 40 biler i skytteltrafikk, mens Isachsen har gravearbeidene for Condotte på stedet og legger steinen på plass. Det ene sporet på Østfoldbanen vil holdes stengt i en periode mens de stabiliserende arbeidene pågår, men Bane Nor kan ikke opplyse når sporet kan åpnes igjen.

AT.no vil oppdatere når det er noe å melde.

STILLING LEDIG:
Powered by Labrador CMS