Dag André Harlem er på full fart inn i transport- og logistikkbransjen med eget selskap.
Dag André Harlem er på full fart inn i transport- og logistikkbransjen med eget selskap.

Harlem har startet nytt transportselskap

Dag André Harlem (49) har gått ut av Postnord-familien og etablert Harlem Solutions Holding AS.

Publisert Sist oppdatert

Dag Harlem er daglig leder i det nyetablerte selskapet på Borgenhaugen i Sarpsborg.

- Fire år i et byråkratisk, statseid selskap er nok, forteller Harlem til AT.no.

Harlem Solutions eier han sammen med sine to tidligere kolleger og nære samarbeidspartnere i flere år, Birger Andresen og Dag Erik Eng. De har vært henholdsvis teknisk sjef og transportsjef i Postnords Termo-Prosjekt hvor Harlem var direktør. Eng er også daglig leder i Rakkestad-selskapet Dtc Invest AS.

Bilparken på plass

Ved oppstarten 1. mars omfattet virksomheten ti egne trekkvogner, to kranbiler, samt to undertransportører som disponerer fem biler. Harlem Solutions blir landsdekkende med DB Schenker som hovedsamarbeidspartner.

Det leies inn charter for transport av i hovedsak byggevarer til Trondheim, Stavanger og Bergen. I tillegg kommer distribusjon av matvarer på Stor-Østlandet.

Kontorer og terminalplass leier de hos Utne Transport for å satse strategisk på transport av matvarer og byggevarer.

- Allerede i slutten av året vil også farmasøytindustrien nyte godt av vårt transport- og distribusjonstilbud, sier Harlem.  

Kvalitetsbedrift

- Vi skal fremstå som en kvalitetsbedrift der de store svikter. Dette skal vi bygge opp steg for steg gjennom partnerskap, kundefokus og effektivitet satt i system, understreker Harlem som har et mål om en omsetning på rundt 120 mill. kroner i løpet av 2020.

- Det er imidlertid ikke noe mål å være størst. Det viktige er en sunn og effektiv virksomhet med kundefokus satt i system, understreker Harlem.

Dag Harlem har sitt utspring i tradisjonsrike Harlem Transport som ble solgt til Postnord i 2012. Selskapet hadde da en årlig omsetning på nærmere 300 mill. kroner, ca. 200 ansatte og 150 egne biler.

Historisk

Far, Dagfinn Harlem, startet transportvirksomhet i 1966 og Harlem Transport ble etablert som aksjeselskap i 1973. I 1982 da selskapet talte 25 biler besluttet Dagfinn Harlem å selge virksomheten til Gausdal Bilselskap.

I 1987 ble selskapet reetablert som et resultat av at NKL på Grorud i Oslo ønsket Dagfinn Harlem som samarbeidspartner på distribusjon av dagligvarer igjen. Fra slutten av 80-tallet og gjennom hele 90-tallet vokste Harlem Transport AS med blant annet flere oppkjøp og etablering av betydelig samarbeidsavtaler med nye kunder.

- Når Harlem Transport AS solgte til Postnord AS i 2012, så ønsket vi å videreføre Harlems grunnideer, forteller Dag Harlem som ble leder for Postnord Solution med Birger Andersen som teknisk ansvarlig og Dag Erik Eng som transportsjef.

STILLING LEDIG:
Powered by Labrador CMS