REKORD: 56 maskiner i én handel til privat entreprenør er solid rekord både for Risa og for Volvo Maskin. Avtalen ble kjent på Volvos bransjedag i Sandnes 30. mars. Fra venstre: Kjetil Friestad (daglig leder Risa Service AS), Tor Anders Skjæveland (distriktssjef Volvo Maskin AS), Bjørn Risa (konsernsjef Risa-gruppen) og David Kristianslund (markedsdirektør Volvo Maskin AS).

Risa med gigantavtale

SANDNES (AT.no): Risa Service AS kjøper 56 nye Volvo-maskiner.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

Avtalen ble kjent under bransjedagen hos Volvo Maskin Service i Sandnes 30. mars. Risa-konsernet og Volvo Maskin AS har tidligere inngått flere store avtaler, men partene har aldri tidligere slått så på stortromma som nå.

- Vi har kjøpt maskiner for 300 millioner kroner fra Volvo Maskin siden 2012 da vi innledet det tette samarbeidet. Vi må ha de beste folkene og de beste maskinene, sa Bjørn Risa i forbindelse med kontraktsigneringen.

Største sivile avtale

- Utenom et innkjøp Forsvaret gjorde i 2012, er dette den største avtalen Volvo Maskin har inngått noen gang, sier salgsdirektør David Kristianslund i Volvo Maskin AS.

- Avtalen er et resultat av langt og godt samarbeid med Volvo Maskin. Vi har bygget gode relasjoner på mange plan, og nå gleder vi oss til de nye maskinene kommer. Med en bedriftskultur som heter Ekta vare skulle det bare mangle at vi ikke sikrer oss en av landets mest moderne maskinparker, sier konsernsjef Bjørn Risa i Risa-gruppen fornøyd.

Risa Service er maskinselskapet til Risa-gruppen, og formelt det selskapet som inngår kontrakten med Volvo Maskin. Risa har hovedkontor på Nærbø utenfor Stavanger.

Tor Anders Skjæveland (distriktssjef Volvo Maskin AS) ser på pennen til Bjørn Risa (konsernsjef Risa-gruppen). Denne er benyttet til alle Risa-kontraktene siden 1999!

I maskinpakken som skal leveres på slutten av 2017 og i 2018, inngår 45 gravemaskiner, 7 hjullastere og 4 anleggsvalser. Dette betyr en kraftig fornying av maskinparken til Risa som allerede er en av landets mest moderne maskinparker. Nye maskiner med ny motorteknologi i maskinene betyr også lavere utslipp til det ytre miljøet.

90% av gravemaskinene i selskapet er Volvo.

Satser for fremtidige prosjekter

- Volvo Maskin er særdeles fornøyd og takknemlig for nok en gang å bli valgt som den foretrukne leverandøren til en av landets aller største private entreprenører. Vi tar dette som en bekreftelse på at vi leverer maskiner som gir kunden trygghet og fordeler i et marked preget av sterk konkurranse. Bjørn Risa har personlig vært sterkt involvert i forhandlingene og valget av maskiner. Risa er opptatt av at arbeidsfolkene skal ha det beste, han har lagt stor vekt på førerkomfort, driftssikkerhet og service, fremhever Kristianslund i Volvo Maskin AS.

Maskinkjøpet signaliserer også en positiv utvikling for Risa og for entreprenørmarkedet på Vestlandet.

- Avtalen viser at vi ser lyst på mulighetene i bransjen. Det skal bygges mye i regionen og landet ellers i årene framover. Vi er involvert i det meste, og satser spesielt tungt på infrastruktur innenfor samferdsel og energi, sier Bjørn Risa.

STILLING LEDIG:
Powered by Labrador CMS