MYE FOLK: Det var mange som ville ha med seg avdukingen av den nye Volvo L350H.
MYE FOLK: Det var mange som ville ha med seg avdukingen av den nye Volvo L350H.

Volvos midtpunkt på Conexpo

LAS VEGAS (AT.no): På åpningsdagen av Conexpo i Las Vegas hadde Volvo CE offisiell avduking av en helt ny modell, med helt nytt design, av den største hjullasteren L350H.

Publisert Sist oppdatert

Maskinen er i vektklassen 50-54 tonn og den største i programmet til Volvo CE. Det første man ser er at maskinen har nytt design, spesielt bakparten er endret betydelig. Foran sitter ei skuffe på 7,3 m³.

Når det gjelder det indre, frister Volvo med ti prosent lavere drivstofforbruk enn forgjengeren L350F som nå erstattes. Syklustiden er samtidig økt med fem prosent.

For å klare dette har Volvo CE et nytt lastfølende hydraulikksystem som jobber mer harmonisk med drivlinjen (FAPS-girkasse – Fully Automatic Power Shift) slik at responstiden øker. Også hastigheten på løft- og senk-funksjonene er raskere. Teknologien sørger også for at maskinen arbeider i det mest drivstoffvennlige moduset.

Økonomisk automatikk

Automatikken ligger konstant og føler på det mest optimale giret i forhold til transporthastighet, inntrenging, bremsing og fartsøkning.

I tillegg er det montert en eco-pedal som justeres hele tiden søker etter mest økonomisk kjøring utfra endringer i kjøremønsteret (bakker, fartsøkning etc). Når fullt pådrag trengs, kan eco-pedalen overstyres.

En annen liten detalj, er økt avstand mellom bakdekk og bakskjerm som gir litt ekstra plass for kjettingene. Dette skal bidra til færre skader på karosseriet.

Nytt førerhus

Førerhuset er også nytt med bedre sikt, lavere støy og vibrasjoner som nøkkelord i den sammenhengen.

Det er også montert automatisk klimakontroll-system, samt en rekke muligheter for å forhåndsprogrammere den enkelte førerens spesielle ønskede innstillinger. Maskinens data vises i nåtid og kan gi tips om forbedringer.

Fakta om Volvo L350H hjullaster:

Motor: D16E (397 kW/540 hk)
Brytekraft: 472,8 kN
Tipplast ved full sving: 34.780 kg
Skuffekapasitet: 6,2-12,7 m³
Vekt maskin: 50-54 tonn
Dekk: 35/65 R33 L5K

Dekslene rundt motoren er redesignet og gir enklere tilgang til alle komponentene som trengs i daglig vedlikehold. Volvo CE sier også at det er lagt mye arbeid i å bygge plattformer rundt hytte og opp og ned for å øke sikkerheten.

 

Powered by Labrador CMS