Rockster RS1000 mobil slagknuser.
Rockster RS1000 mobil slagknuser.

Ny slagknuser for asfalt- og betonggjenvinning

Mineralteknikk AS lanserer ny Rockster RS1000 mobil slagknuser for asfalt- og betonggjenvinning.

Publisert Sist oppdatert

Gjenvinning innen bygg og anlegg er populært som aldri før. I dag er det vanligere og vanligere at tradisjonelle anleggsentreprenører har eget utstyr for å håndtere/gjenvinne returmasser.  For bare få år siden ble store mengder asfalt og betong liggende på tipp uten at noen så verdien i gjenbruk av dette.

I dag blir spesielt asfalt nedknust og siktet og har på nytt fått en verdi. En stor del av den resirkulerte asfalten blir tilsatt i produksjon av ny asfalt, mens egne fraksjoner som f.eks. 0-22mm kan benyttes som toppdekke på grusveier, gårdsplasser da det har gode bindende egenskaper, og støver lite eller ingenting.

Erfering siden 2004

Nå lanserer Sandnes-firmaet Mineralteknikk AS en ny modell av denne typen utstyr på det norske markedet.

Merket det dreier seg om, er østerrikske Rockster (Kormann Rockster Recycler GmbH) som Mineralteknikk representerer på det norske markedet.

Rockster har produsert denne type maskiner siden 2004, og har de senere årene bemerket seg internasjonalt med flere patenter, priser og annerkjennelse.

Dette skriver Mineralteknikk i en pressemelding.

Kompakt design

Daglig leder i Mineralteknikk, Arne Kenneth Øvstebø, har stor tro på den nye maskinen:

- Rockster har spesialisert seg på kompakt design, og maskin-rangen har gått over tre slagknusermodeller fra R700S (19,3 tonn) til R1100S (34,5 tonn). I tillegg kan maskinene utstyres med demonterbar «hengesikt» og returtransportører for kjøring i «lukket krets» med retur av overstørrelse tilbake til knuser, sier han.

Rockster har produksjonskapasiteter, fra 150 til 450 tonn per time.

- Kompakt design med god produksjonskapasitet burde passe perfekt for norske forhold. Disse maskinene står ikke tilbake ovenfor noen konkurrenter, heller tvert om. Knuserne er utviklet i Østerrike i ett område med lang erfaring innen denne typen utstyr, og her benyttes bare høykvalitetskomponenter fra europeiske leverandører, sier Øvstebø.   

Den nye RS1000

Den nye modellen legger seg mellom RS900 og RS1100, med vekt på vel 30 tonn. Åpning på slagknuseren er 960x720mm, som alene veier 8,8 tonn. Motor er Volvo Steg IIIA på 235 kW.

Maskinen kan leveres med hengesikt 1350x2600mm for å kjøre overstørrelse i retur for å oppnå ønsket masse på ferdigvarebelte. Med hengesikt og returtransportører blir vekten 34,9 tonn.

Mineralteknikk AS har hovedkontor i Sandnes, og leverer også stasjonære maskiner og utstyr for mineralhåndtering.