Luftig fra Volvo

I «serien» «Volvo viser ting du ikke bør gjøre med en lastebil» på AT.no presenterer vi nå en Volvo FH med en paraglider hengende etter seg.

Publisert Sist oppdatert

Dette nyeste stuntet fra Volvo Trucks, kalt «The Flying Passenger», skal som vanlig vise fortreffeligheter ved produktet. Denne gangen er det I-shiften som fremholdes.

Her er ett par av de tidligeste videoene i «Volvo viser ting du ikke bør gjøre med en lastebil»

Selve stuntet skal publiseres på video 29. november, men Volvo har sluppet en trailer! på begivenheten for å holde spenningen på topp.

C-momentet i filmen som kommer kan være passering av tunnel med paraglider bak lastebilen. Det nevnes i hvert fall «tunnel forut» i «teaser-videoen».

Her er flere stunt-filmer fra Volvo Trucks på Youtube

- Enhver lastebilsjåfør vet hvor vanskelig det er å holde jevn fart  i motbakker. For å klare det trenger du en motor og en girkasse som gir deg kjøreegenskaper utenom det vanlige. The Flying Passenger er en test som demonstrerer den imponerende ytelsen og effektiviteten til vår forbedrede drivlinje, sier Claes Nilsson, som sjef i Volvo Trucks.

Volvo FH-lastebilen som brukes i filmen, er utstyrt med Volvos drivlinje som består av en forbedret D13 Euro 6-motor og girkassen I-Shift Dual Clutch. Den doble clutchen sikrer effektive girskift uten kraftavbrudd og sørger derfor for at lastebilen ikke mister fremdriften under girskift i vanskelige forhold sammenlighet med en konvensjonell girkasse.

Powered by Labrador CMS