WiTo-kvartalet Tromsø.
WiTo-kvartalet Tromsø.

WiTo-kvartalet tildelt Cityprisen Nord

Cityprisen Nord ble 20. oktober tildelt utbygger Thor Eiendom for WiTo-kvartalet i Tromsø, der Peab – Bjørn Bygg var entreprenør.

Publisert Sist oppdatert

WiTo-gården er et av Tromsøs mest kjente bygg. Opprinnelig bygget i 1910, men totalrehabilitert i 2011-2013.

I samme prosjekt ble det bygget et nytt kontor- og forretningsbygg i tilknytning til WiTo-gården. Byggene utgjør i dag WiTo-kvartalet, som utbygger Thor Eiendom nå har mottatt Cityprisen Nord for. Arkitekt for WiTo-kvartalet er AT Plan & Arkitektur.

Stolt entreprenør

Peab – Bjørn Bygg var totalentreprenør for WiTo-kvartalet, og administrerende direktør Arild Østgård sender gratulasjoner til byggherren.

- Vi er veldig stolte av over å ha bygget dette flotte bygget som har vært med å forskjønne Tromsø sentrum. Det var et utfordrende, men givende prosjekt for oss. Byggherren var opptatt av at prosjektet skulle bidra til god byutvikling. Det passet godt for Bjørn Bygg, som er opptatt av å være en viktig lokal samfunnsbygger i Tromsø, sier Østgård via en pressemelding.

Juryens begrunnelse

Ifølge NE Nyheter begrunner juryen sitt valg med at WiTo-kvartalet har tatt noen særdeles heldige byutviklingsgrep. Det har skjedd ved å ta vare på en verdifull fasade fra 1910, samtidig som man har utnyttet tomtene etter dagens krav til urbanisering og produktivitet.

Juryen mener prosjektet har stor overføringsverdi både for en gjennomsnittlig eiendomsutvikler, for antikvariske myndigheter og for byutvikling i sin alminnelighet. Juryen mener videre at prosjektet kan vise til sunn økonomi.

Cityprisen er en utmerkelse som deles ut til byggherrer som strekker seg lenger med sine nybygg eller rehabiliteringsprosjekter for å bidra til bedre bygg, byer og tettsteder. Prosjektet skal gi området og allmennheten en verdi, og bygget skal være miljø- og klimaeffektivt.

Prisen deles ut på Norsk Eiendoms årlige arrangement, Citykonferansen. Det er første gang Cityprisen Nord deles ut, og årets tildeling skjedde under Citykonferansen Nord, som ble arrangert i Bodø.

De tre nominerte til Cityprisen Nord i år var WiTo-kvartalet, Scandic Havet i Bodø og The Edge i Tromsø.

Powered by Labrador CMS