Kevin Gjerstad er ansatt i Powel som CTO (Chief Technology Officer) innenfor skyløsninger.
Kevin Gjerstad er ansatt i Powel som CTO (Chief Technology Officer) innenfor skyløsninger.

Powel feirer 20 år

Powel runder 20 år i år, og feirer seg selv med den største «Powel-konferansen» noensinne.

Publisert Sist oppdatert

Gemini Brukerkonferanse er det korrekte navnet, og i år har konferansen fått tilnavnet «Community Connected». Navnet sikter til trenden om at mest mulig data skal kobles sammen for å løse prosessene på best mulig måte og så effektivt som mulig. Konferansen arrangeres i Trondheim i dagene 8.-10. november.

På konferansen er det ventet internasjonale aktører fra talerstolen og presentasjon av trender, nyheter og kundeerfaringer. Temaet «Community Connected» gjenspeiler også Powels dedikasjon til innovasjon, automatisering og skydrift.

Microsoft-partner

Apropos skydrift. Powel er blitt en sentral partner på implementering av Microsofts nettskyplattform Azure, og selskapet er blitt den norske programvareaktøren med flest Azure-produkter i Microsofts AppCatalog.

Powel ble Managed ISV Partner hos Microsoft, og har jobbet for å utvikle samarbeidet. Dette ble i sommer kronet med prisen «Årets programvarehus» fra Microsoft Norge.

Det grønne skiftet

Nå styrker Powel ytterligere med ansettelse av Kevin Gjerstad som CTO (Chief Technology Officer) innenfor skyløsninger. Gjerstad har over 20 års erfaring innen IT og kommer fra stillingen som Cloud Solution Architect & Technical Evangelist i Microsoft Norge.

- Vi har valgt å opprette stillingen som CTO Cloud som en del av vår dedikasjon til innovasjon innenfor mobilitet og sky. Vi har investert mye innen dette område allerede og vi ser gode resultater av denne satsingen, der vi nå implementerer løsninger hos mange kunder, nasjonalt og internasjonalt. Samtidig er det tydelig at dette er et område som bare blir større og viktigere framover, og derfor velger vi å satse enda sterkere. Vi er veldig glade for at Gjerstad har takket ja til stillingen, med hans internasjonale ekspertise og erfaring innen teknologiutvikling generelt og hans kjennskap blant annet til Microsoft sine plattformer, står vi sterkere enn noensinne innen dette området, sier adm. direktør Bård Benum.

Gjerstad jobbet flere år ved Microsoft-hovedkontoret i Seattle før han kom til Norge. Han har vært ansvarlig for å levere produkter til millioner av brukere globalt.

- Jeg gleder meg stort til å være med å løfte Powels kompetanse på sky ytterligere og å drive nye skyprosjekter. Denne rollen er som skapt for meg da jeg får anvendt all min kompetanse og erfaring, fra teknologikunnskap, til forretningsstrategi og ledelse. Det er et enormt potensiale for endring i de sektorene Powel jobber i, og jeg mener at Microsoft Azure vil spille en nøkkelrolle for Powel når det gjelder å utnytte de mulighetene som oppstår. Blant de mange spennende områdene Powel jobber i ser jeg kanskje spesielt frem til å bidra til det grønne skiftet ved å jobbe med løsninger som støtter forandring til grønn, fornybar energi internasjonalt, sier Gjerstad som begynte 1. oktober.