Ketil Solvik-Olsen var på plass for å markere at det etter 16 år nå er slutt på bomoenger ved passering av Oslofjordtunnelen.

Gratis i Oslofjordtunnelen

Fra og med 31. august 2016 er det gratis å kjøre riksvei 23 Oslofjordforbindelsen mellom Akershus og Buskerud. 1,8 milliarder kroner er krevd inn i løpet av drøyt 16 år.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

I Revidert Nasjonalbudsjettet i mai 2016 ble det besluttet å avvikle bompengeinnkreving for rv. 23 Oslofjordforbindelsen.

Den automatiske bompengeinnkrevingen har vært lokalisert på Måna, på Akershus-siden nær Drøbak, for all trafikk som har passert Oslofjordtunnelen.

For å kunne registrere nøyaktig antall kjøretøy som passerer Oslofjordtunnelen, vil deler av det tekniske utstyr fortsatt bli stående ved bomstasjonen.

Bilistene har batalt 1,8 milliarder kroner

I gjennomsnitt passerer 8100 kjøretøy Oslofjordtunnelen i døgnet. Siden bompengeinnkrevingen startet 29.06. 2000 har ca. 35 millioner kjøretøy passert

bommen og det har totalt kommet inn 1,8 milliarder kroner.

- Foreløpige prognoser tilser en trafikkøkning på ca. 30 prosent på kort sikt når det blir gratis å passere. Vi følger utviklingen tett framover, sier avdelingsdirektør Nils Karbø i Statens vegvesen Region øst.

Fornøyd Frp-er

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen besøkte bomstasjonen nær Drøbak 31. august for å merkere at det var slutt på pengeinnkrevingen.

Frp-politikeren var særdeles glad for å kunne være med på markeringen av det hans parti gikk til valg på i 2013: Å kutte ned på bompengeinnkrevingen.

Powered by Labrador CMS