NORSK: Doosan-dumperne produseres i Elnesvågen utenfor Molde. Tidligere gikk de under navnet Moxy.

Oppsving for Doosan-dumpere

Rosendal Maskin ligger godt an til å kunne slå rekordåret 2007 når det gjelder salget av rammestyrte Doosan-dumpere. Så langt i år er 25 solgt. I hele 2007 ble det solgt 34.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

Rosendal Maskin opplever et solid oppsving i salget av Doosan-dumpere i 2016.

Hittil har maskinimportøren solgt 25 rammestyrte dumpere, og salgssjef for Doosan og Bobcat hos Rosendal Maskin, Tor Anders Høgaas, innrømmer at han begynner å tenke på rekorden fra 2007 da 34 rammestyrte dumpere ble levert fra Askim-bedriften.

Som den gang, er det norskproduserte dumpere fra Elnesvågen som «pumpes» ut på markedet, men tidligere het de Moxy.

Ti i én avtale

NI TIL RISA: Kjetil Friestad (høyre) fra Risa Service AS og Eldar Undheim, Rosendal Maskin, tar hverandre i hendene etter dumperordren.

Startskuddet for storsalget gikk på Bauma tidligere i år. Da la Hæhre inn en bestilling på 10 rammestyrte Doosan-dumpere i 40-tonnsklassen. Høgaas legger ikke skjul på at nettopp denne handelen ga positive signaleffekter for de oransje dumperne.

- Handelen vi gjorde med Hæhre på Bauma var spesielt viktig. Dette viser at en kunde som har kjøpt mye Moxy/Doosan tidligere, kjøper et stort antall igjen og har tro på produktet, sier Høgaas.

Følgende entreprenører kjøpt flere Doosan-dumpere så langt i år:

Hæhre 10 stk. DA40-dumpere
Risa 9 stk. DA30-dumpere
Bertelsen & Garpestad 4 stk. totalt (2 stk. DA30 og 2 stk. DA40)
Stangeland 2 stk. DA40-dumpere

- I tillegg har vi noen enkeltsalg, sier Høgaas.

B & G fikk sine maskiner i mai. Avtalene med Rogaland-entreprenørene Risa og Stangeland er nylig gjennomført og maskinene leveres fra juli og utover høsten. Hæhres maskiner leveres fra juli og frem mot årskiftet.

TO TIL STANGELAND: Olav Stangeland (venstre) i Stangeland og Rosendal Maskin-selger Eldar Undheim skrev avtale om to 40-tonns Doosan-dumpere.

 

Positivt av flere grunner

Ved fabrikken utenfor Molde produseres det i snitt tre dumpere i uken. Kapasiteten er langt større, og derfor er de norske ordrene kjærkomne. Dumpermarkedet er mange steder i verden fremdeles lavt.

- Det gode salget i Norge er viktig for fabrikken av to grunner. Vi får fylt på i ordrebøkene, og vi får ut maskiner på hjemmemarkedet. Det er gøy å se at vi kommer sterkt inn på 40-tonnsmarkedet igjen, og vi opplever en veldig god utvikling i Rogaland, sier Jan Roger Lindseth hos Doosan Infracore i Elnesvågen.

Også han trekker frem at det var viktig at Hæhre la inn en stor ordre under årets Bauma-utstilling.

- At Hæhre kommer tilbake med en stor ordre etter den store Volvo-ordren på Bauma tre år tidligere, gir oss et signal om at kvaliteten på Doosan er god og at maskinene har høy oppetid. Hæhre ville aldri bestilt ti maskiner om de ikke var sikre på kvalitet og driftssikkerhet, sier Lindseth.

Powered by Labrador CMS