Tore Velten ble valgt til ny forbundsleder i NLF under landsmøtet i Alta.

Tar fatt på kabotasjeproblemet

Under NLFs landsmøte i Alta ble Tore Velten valgt inn som ny forbundsleder. Han tar med seg forbundets oppfordringer om å følge opp kabotasjeproblemet i større grad.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

NLFs landsmøte er en viktig begivenhet for den norske lastebilnæringen. Der blir forbundets vedtekter, politikk og styresett avgjort for de neste to årene. Samtidig får delegater og observatører mulighet til å snakke direkte med sentrale beslutningstakere innen samferdsel og næringsliv, som også frekventerer møtet.

Innsats mot ulovlig kabotasje

Landsmøtet, som ble avholdt 17. og 18. juni, fant sted i Finnmark på Scandic hotell Alta og ble åpnet av ordfører Monica Nielsen. Vegdirektør Terje Moe Gustavsen holdt også et innlegg, mens samferdselsministeren bidro med en videohilsen.

Blant mange viktige saker som ble diskutert, sto styrket innsats mot ulovlig kabotasje sentralt – både i vegdirektørens innlegg og hos NLF-representantene. Det er, igølge NLF, bred enighet i næringen om at problemet er større enn myndighetene anerkjenner, og at dette bare vil vokse hvis ikke det tas grep.

- Spiser lavkostsjåfører til frokost

Dette er en av oppgavene påtroppende forbundsleder Tore Velten vil ta på alvor når han trer inn som NLF-medlemmenes øverste representant.

- Uten NLF står den norske lastebilnæringen helt ubeskyttet mot et system som i økende grad belønner prisdumping. Det være seg statlige aktører med ansvarsfraskrivelse som beste verktøy, eller utenlandske logistikk-giganter som spiser lavkostsjåfører til frokost, sa den ferske forbundslederen i sitt innlegg under lørdagens møte.

Målet er full aksept

Han har ingen illusjoner i forhold til utfordringene som ligger i horisonten.

- Vi har en stor jobb å gjøre, og den jobben er det ingen andre som har tenkt å gjøre for oss. Innen 2030 skal det ytterligere 125 millioner tonn ut på veiene våre. Mesteparten av dette er det våre medlemmer som skal frakte. Vi vil arbeide for at lastebileierne kan gjøre jobben sin med full aksept fra samfunnet og med politisk vilje i ryggen, sier Velten.

STILLING LEDIG:
Powered by Labrador CMS