Milliardoppkjøp

Trelleborg kjøper CGS for 10,9 milliarder svenske kroner.

Publisert Sist oppdatert

Trelleborg har gjennomført oppkjøpet av CGS Holding a.s. - et privateid selskap med en ledende posisjon innen landbruk og industri med dekk som spesialitet i tillegg til polymer-løsninger.

Kontraktsummen er på 10,9 milliarder svenske kroner. CGS har hovedkontor i Tsjekkia og omsatte for en sum tilsvarende 5,6 milliarder svenske kroner i 2015.

- Det er en glede å ønske CGS velkommen til Trelleborg Gruppen. Selskapet har lenge vært på vår liste over interressante oppkjøp. Oppkjøpet betyr at Trelleborg nesten dobler salget innen landbruksdekk, styrker posisjonen innen indistrielle dekk og får en posisjon innen spesialdekk-segmentet. CGSs polymerløsninger gir nye interessante muligheter i tillegg til at vi med kjøpet styrker posisjonen i flere av våre nåværende forretningsområder, sier Peter Nilsson, adm.direktør i Trelleborg, i en pressemelding.

CGS Holding inkluderer bedriftene Mitas, Rubena og Savatech. Mitas står for ca. to tredeler av CGS-gruppens salg og har en sterk posisjon innen landbruksdekk. Rubena og Savatech tilbyr polymerløsninger til forseglinger og mange andre bruksområder for gummi/plast.

Etter oppkjøpet har Trelleborg en årlig omsetning på ca. 30 milliarder svenske kroner og har ca. 23.000 ansatte i 47 land.