Hundrevis kan miste jobben i Posten

Nedskaleringer og kutt av A-post kan få dramatiske konsekvenser for de ansatte i Posten.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

Postmengden er mindre enn før, og det gjør t Posten nå ber Stortinget om å få gjennomføre omstruktureringer over hele landet.

Endringene kan føre til at hele 400 årsverk forsvinner og 560 ansatte mister jobben, skriverDagbladet, som viser til en protokoll fra et drøftingsmøte i mars. 

Noe av det Posten ønsker er å slå sammen A- og B-post, noe som gjør at selskapet vil ha to dager på seg til å levere alle brev. En virksomhetsplan er sendt fra Posten til Samferdselsdepartementet og Posten håper at omstruktureringen vil bli godkjent av Stortinget før sommeren.

De ti terminalene som i dag sorterer brev, skal ifølge Postens anbefalinger sentraliseres til tre. Posten foreslår å kutte brevsortering i Bergen, Stavanger, Trondheim, Stokke, Evenes, Hamar og Molde i 2017.

Det er i hovedsak her folk risikerer å miste jobben. Posten anslår at dette kan gjelde 560 ansatte, fordelt på 400 årsverk. I tillegg kommer 33 årsverk i teknisk sektor.

- Sentraliseringen er helt nødvendig for å møte nedgangen i antall brev som sendes. Det er halvert siden 1999, og hvis vi lukker øynene og håper at det skal gå over, vil det møte oss veldig kraftig i framtida. Derfor ønsker vi å være i forkant, sier pressesjef John Eckhoff i Posten Norge til Dagbladet.

Powered by Labrador CMS