Denne polske trekkvogna hadde tre utslitte dekk og en sjåfør som kjørte på en annen persons sjåførkort da den ble stoppet lørdag 12. mars på oppdrag for Thermo-Transit Danmark A/S.

Slitte dekk og juks med sjåførkort

Denne transporten med fisk fra Frogner i Sørum kommune (Akershus) til England kjørte ulovlig. Det endte med anmeldt sjåfør og hjullås på trekkvogna.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

Den rumenske sjåføren på den polskregistrerte trekkvogna fra DT Group hadde kjørt ca. 18 timer med lengste hvil på fire timer og 20 minutter da han ble stoppet i Akershus lørdag 12. mars. De siste timene hadde han skiftet til en annen persons sjåførkort.

- Dette ble han amneldt for. I tillegg ble det gitt et gebyr på 1500 kroner for to dekk med for liten mønsterdybde. Trekkvogna ble også ilagt bruksforbud på grunn av et utslitt dekk på drivakselen. Her var banen i ferd med å slippe resten av dekket, sier kontrolleder Bjørn Uno Rogneby ved Jessheim trafikkstasjon.

Fokus på dekk

Transporten ble organisert av Thermo-Transit i Danmark. Der har de problemer med å forstå hvorfor sjåføren skulle måtte bryte loven:

- Dette er noe sjåføren har gjort av egen vilje. Ruten han kjørte var lagt opp lovlig, så dette skulle ikke være nødvendig, sier avdelingsleder hos Thermo-Transit i Padborg, Rune Sletten.

Sletten er også overrasket over de slitte dekkene, og opplyser til AT.no at det fokuseres sterkt på å ha gode vinterdekk når man kjører for selskapet.

To slike dekk resulterte i et samlet gebyr på 1500 kroner.

- Kundene våre forlanger at vi har ordentlige dekk. Så dette vil vi ta opp med DT Group som har flere biler som kjører for oss i Europa.

 

Lasten ble hentet

Den danskregistrerte semitraileren var i god stand. Den ble hentet av en annen trekkvogn slik at lasten kunne starte reisen mot bestemmelsesstedet.

Politiet har tatt hånd om den anmeldte sjåføren, og det er kommet en annen rumensk sjåfør til Jessheim trafikkstasjon i påvente av at de tre ureglementerte dekkene blir skiftet ut med lovlige dekk.

Powered by Labrador CMS