Hjullås hjalp ikke. Sjåføren stakk av med bilen.
Hjullås hjalp ikke. Sjåføren stakk av med bilen.

Fikk låst hjulene – stakk av i natt

Lastebilen var fullstendig smadret i fronten og fikk bruksforbud. Men sjåføren ga seg ikke, og gikk til aksjon i natt.

Publisert Sist oppdatert

Det var søndag kveld en DAF-trekkvogn ble stanset for kontroll av Statens vegvesen i Drammen. Fronten på bilen hadde store skader etter en ulykke i Vestfold på fredag. Skadene var såpass omfattende at kontrollørene ga det ukrainske vogntoget bruksforbud. Blant annet manglet en del lys og kjettinger, og et av dekkene var svært dårlig.

Og for sikkerhets skyld satte de på hjullås.

Det hjalp ikke.

Borte

I løpet av natten er nemlig hjullåsen brutt opp og vogntoget forsvunnet.

- Vi var der til midnatt i går, og på morgenen i dag var vogntoget forsvunnet, forteller overingeniør i Statens vegvesen Thore Paulsen til AT.no.

Han har ingen formening om hvordan låsen er brutt opp.

- Det er helt umulig å si hvordan det er gjort. Det ligger ingen rester igjen. De kan enten ha jekket opp bilen og byttet hjul, eller brukt skjærebrenner eller lignende, sier Paulsen.

Stanset i Sverige

Vegvesenet anmeldte forholdet til politiet, men politiet tvilte på at sjåføren blir tatt.

– Mest sannsynlig har vogntoget kommet seg langt over grensen allerede. Dersom vi får stanset vogntoget får det umiddelbart nytt kjøreforbud, mens sjåføren blir bøtelagt og mister førerkortet, sa operasjonsleder Tore Nuven ved Drammen politistasjon til dt.no mandag formiddag.

Men mandag ettermiddag ble bilen likevel stanset i Sverige ved Vännersborg, etter tips fra lastebilsjåfører som hadde lest om saken. Svensk politi følger opp saken videre.

- Første gang

Paulsen i Vegvesenet er overrasket over det som har skjedd.

- Det er første gang vi har opplevd at noen bryter opp en hjullås. Vi hadde ogås en veldig god dialog med sjåføren. Han var rolig og samarbeidsvillig. Vi var også i kontakt med bileier og transportør, og forklarte hvor merkeverkestedet i Drammen var. Så det var ingenting som tydet på at han skulle stikke av, sier Paulsen.