Man kan endre oppsettet på lampene etter behov for oppgaven som skal løses.

Klikk sammen en lysbjelke

LINDERUD (AT.no) Egil Verne AS presenterer en helt ny måte å lage lysbjelker til kjøretøy. På to minutter kan bjelken spesialtilpasses.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

På et arrangement på Linne Hotell i Oslo torsdag 25. februar, presenterte Egil Verne AS er helt nytt produkt innen lysbjelker for biler, lastebiler, anleggsmaskiner etc. Det er produsenten Ecco som har utviklet lysbjelken Axios, og selskapet har tatt patent i løsningen for å hindre at den kopieres.

Enkelt

Konseptet er følgende: Man velger et chassis (finnes i størrelsene 1 m, 1,2 m, 1,37 m, 1,5 m og 1,8 m). I chassiset er det tre «kanaler» for å montere LED-lamper. Deretter plukker man de lampene man ønsker, plasserer dem i en passende kanal og vrir om på toppen av lampen slik av den låses fast i kanalen.

Når alle lampene er plassert, monteres plastlokket for å beskytte lamper og chassiset for ytre påvirkninger. I tillegg trenger man en styringsboks og i de aller fleste tilfellene et kontrollpanel for å bestemme hvordan de ulike lampene skal blinke eller lyse. Det er ikke behov for verktøy eller trekking av kabler for å montere lamper eller lokk.

Velger selv

Man velger selv hva slags lys man ønsker på de ulike stedene. Så lenge man følger krav fra norske myndigheter, er det ikke noe i veien for at man velger et kraftig arbeidslys på de ene siden av bjelken og annet lys på motsatt side. Det finnes 360 graders LED-lamper, arbeidslys, tradisjonelle varslingslamper med blink etc. Man kan endre oppsettet på lampene etter behov for oppgaven som skal løses. Å flytte lampene tar bare noen sekunder, mens det tar et minutt eller to å feste plastdekselet som beskytter lamper og chassis.

Representanter fra Ecco fortalte kort om hvordan Axios-bjelken er testet i utviklingen av den. Blant annet er lysbjelken testet i harde miljøer med mye vanntilførsel, varme, kulde, salt, støv, vibrasjoner og sterk vind.

I videoen nedenfor ser du Rune Brikelund fra Egil Verne sette sammen en lysskinne på to minutter:

Powered by Labrador CMS