Fronten på lastebilen var smadret og ingen lykter virket.

Full fart på E6 – uten lys

Totalt mørklagt og med smadret front prøvde lastebilsjåføren å komme seg hjem til Litauen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

Flere tips fra publikum fikk både politi og Statens vegvesen til å rykke ut til E6 i Troms. Mange hadde nemlig sett et vogntog langs veien uten et eneste lys, verken på henger eller trekkvogn.

Den litauiske lastebilen ble til slutt sporet opp og stoppet i Nordkjosbotn.

- Det var utrolig viktig for oss å få stoppet et sånt type kjøretøy. Sånt kan ikke rulle på veiene. Hadde det ikke vært for tipsene vi fikk, er vi ikke sikre på at vi hadde fått tak i dette kjøretøyet, sier Jørn Simonsen, utekontrolleder for Statens vegvesen, region nord til Nordlys.

Havnet i grøfta

Det aktuelle vogntoget har siden søndag stått i grøfta ved Mefjordvær på Senja etter å ha kjørt av veien. Men torsdag bestemte sjåføren seg får å kjøre hjem med den ødelagte bilen.

- Det er et totalt mørklagt vogntog, som er rensket for lys på både bil og henger. Vesentlige deler av fronten er borte, blant annet alt av lykter. Han har vakt en del oppsikt på turen, sier Simonsen.

Førerkortet røyk

Lastebilen fikk påmontert hjullås. Nå må selskapet velge om de skal hente bilen med bergingsbile eller reparere den i Norge.

På veien mellom Senja og Nordkjosbotn, ligger det flere lastebilverksteder. Men de har ikke sjåføren tatt seg bryet med å oppsøke.

Nå har vogntoget fått påmontert hjullås og førerkortet inndratt av politiet

- Når du velger å kjøre et vogntog uten lys i Nord-Norge vinterstid, da tar vi førerkortet fra fører, sier operasjonsleder Rune Nilsen hos politiet i Troms til Nordlys. Sjåføren kan også vente seg en bot.

Girteka

Vogntoget skal ha kjørt i følge med tre andre lastebiler fra det litauiske selskapet Girteka. En representant for selskapet har forklart at de kjørte en bil foran vogntoget og to bak.

Det ble også foretatt en grundig sjekk av bil og henger, men ingenting annet galt ble avdekket enn de defekte lysene.

STILLING LEDIG:
Powered by Labrador CMS