John Lauvstad (til venstre) og Vidar Fagersand i Scania er i gang med å ta i mot gjester og kunder i Trysil.
John Lauvstad (til venstre) og Vidar Fagersand i Scania er i gang med å ta i mot gjester og kunder i Trysil.

Scania Winter i gang

TRYSIL (at.no): De neste fem ukene skal 1300 mennesker være med på Scania Winther i Trysil. Denne og neste uke er det internasjonale gjester før de norske kundene kommer i tre uker.

Publisert Sist oppdatert

Opplegget for årets Scania Winter likner på tidligere år. Rosendal Maskin er ny samarbeidspartner med JCB og Doosan anleggsmaskiner, mens HMF viser frem sine kraner.

- I år er det 17 biler kundene kan prøvekjøre. Vi har biler med litt mer utstyr enn tidligere år, samtidig som vi har rene konseptbiler direkte fra fabrikk, sier Vidar Fagersand i Scania.

I år er det ingen av lastebilene på Scania Winter som kjøres på fossil diesel. Alle dieselbilene kjøres på HVO.

I tillegg blir det også muligheter til å prøvekjøre biler med både gass og etanol. Det blir også mulighet for å prøvekjøre en hybrid-buss. Scania viste før jul frem sin nye hybridløsning for distribusjonsbiler.

Samtidig har Scania valgt å laste de forskjellige vogntogene med like totalvekter. Dermed får kundene en reell mulighet til å sammenlikne motoralternativer.

Det vil være ca. 300 utlendinger som deltar nå de to første ukene av årets Scania Winter. Så kommer 1000 nordmenn for å avslutte vinterfesten.