Over en halv million lastebiler fra Daimler

Daimler har lagt bak seg et godt 2015 og har for første gang solgt over 500.000 lastebiler på ett år. Salget økte for tredje år på rad.

Publisert Sist oppdatert

Den drøyt halve millionen lastebiler fordeler seg på merkene Mercedes-Benz, Fuso, Freighliner, Western Star og BharatBenz. Det gode resultatet er oppnådd selv om det er store utfordringer på enkelte markeder. Markedene i Nord-Amerika og Europa har hatt bra vekst, mens viktige markeder som Brasil og Indonesia har gått en god del tilbake. Det samme gjelder Tyrkia de siste månedene på grunn av stor politisk usikkerhet.

700.000 lastebiler i 2020?

Dr. Wolfgang Bernhard, ansvarlig for lastebiler og busser hos Daimler, berømmer ansatte som har stått på gjennom hele året for å få et bra resultat. – Lastebilmarkedet kommer til å være utfordrende også i 2016. Likevel holder vi fast ved vårt neste store mål som er 700.000 lastebiler i 2020, sier han.

Tiltak for fortsatt vekst

Daimler seg for seg at markeder som Afrika, Asia og Latin-Amerika vil ha stor vekst i tiden fremover. For å kunne dekke disse verdensdelene enda bedre, kommer selskapet til å opprette seks regionsentre for å ha større nærhet til kundene. Det første ble åpnet allerede i oktober i Dubai. I løpet av første kvartal i år kommer det tilsvarende sentra i Kenya for Sentral-Afrika, i Pretoria for Sør-Afrika og Singapore for Sørøst-Asia.

STILLING LEDIG:
Powered by Labrador CMS