Gigant fra Maximus

Maximus kommer med nytt, stort grovsikteverk på hele 45 tonn.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

Maximus produserer en lang rekke grov og finsikteverk. Sist ut, giganten 620 – et av markedets største grovsikteverk med egenvekt på 45 tonn, opplyser den norske forhandleren Mineralteknikk AS.

Det nye grovsikteverket har blant annet godt med plass i siktets utløp for å forhindre at massen skal kile seg fast, samt at alle transportører er brede og lange. Sidebåndene er for eksempel 1.000mm, og kan legge opp hauger på godt over 5m (5.095 og 5.265mm). Alle bånd kan forlenges som ekstra tilvalg.

Siktekassen i maskinen er en to-dekket sikt med sikteareal på over 11m2 (1,830 x 6.100mm). Verket drives av en sterk Cat-motor - 225hk, men er også tilgjengelig med tilsvarende Cummins-motor som alternativ. 

Til tross for sin størrelse er transportvennlighet likevel ivaretatt, mener Mineralteknikk. Lengde på under 17m (16.9m), høyde på 3.530 mm og bredde på 3.000 mm gjør at maskinen stort sett enkelt kan transporteres langs de fleste norske veier. 

Maximus er en irsk produsent som produserer mellom 100 og 150 maskiner i året. Nylig har de flyttet inn i større produksjonslokaler, nos om gjør det mulig å doble denne produksjonskapasiteten.

Maximus har tidligere annonsert utvidelse av konknuser-serien bestående av 3 forskjellige modeller/størrelser.

Powered by Labrador CMS