Maximus MXC-1000 konknuser er den minste i en ny serie som skal vises på Bauma til våren.
Maximus MXC-1000 konknuser er den minste i en ny serie som skal vises på Bauma til våren.

Maximus’ nye mobile konknuser

– Vi er eneforhandler i Norge av knuseprogrammet til irske Maximus, og gleder oss over å kunne føye et nytt produktmerke til vårt voksende program.

Publisert Sist oppdatert

Daglig leder Arne Kenneth Øvstebø i Mineralteknikk AS, Sandnes, jubler over representasjonen av irske Maximus.

- Eierne har lang erfaring med produksjon og eksport av sikteverk. Når Maximus de siste årene har hatt en formidabel opptur i det internasjonale markedet skyldes det primært innovative kvalitetsprodukter, sier Øvstebø.

Maximus MXC-1000 konknuser

En nylansering er konknuseren Maximus MXC-1000, den minste i en serie som er designet for å knuse usiktet materiale direkte fra grovknuser.

- Er den nye representasjonen nok et bidrag for å utfordre de etablerte produsentene i markedet, Øvstebø?

- Man kan gjerne si det slik. Vi satser på vekst og å bygge opp et bredt tilbud. Det går allerede 3-4 Maximus-maskiner i Norge, og vår oppgave er å sørge for at det snart blir enda flere, sier han.

Produksjon iNord-Irland

Som kjent er Nord-Irland blitt hovedsete for produksjon av mobile sikte- og knuseverk. Landet har et utall produsenter, og grovt sett regnes det med at ca 80% av denne typen maskiner på verdensbasis produseres i og eksporteres fra Nord-Irland.

Maximus-eierne produserer i egne lokaler i Tyrone i Nord-Irland. Utenom kjeft og konknusere har selskapet ett bredt sortiment med mobile sikteverk fra 17 til 45 tonn, både fin- og grovsikteverk.   

Den minste i serien

Den nye konknusermodellen, MXC-1000, har en egenvekt på 32 tonn og en produksjonskapasitet på ca 100-140 tonn/t.

Drivkilden er Cat-motoren C9 med 350 hester. Knuseren opereres hydraulisk, og tillater maks. innmatingsstørrelse på 150 mm, og en minimum setting fra 18-30 mm.

Den kompakte MXC-1000 konknuserenheten på 12 tonn benytter PT-Tech clutch for drift av knuser via remmer (med auto-stramming). Via styring er den fullt hydraulisk justerbar for CSS-setting og kan også justeres under drift. Den uvanlige plasseringen av motoren under materen gir svært god tilgang til service og tilsyn.

Påmatingsbåndet har en bredde på 1000 mm (gummi EP630/4) og samme bredde har produktbånd (gummi EP500/3). Begge bånd er med dempe-elementer montert i pålastsone. Knuseren betegnes som meget nøyaktig og kan justeres med trinn på 1 mm for å gi kunden ønsket gradering. Hydraulikkanlegget er levert av Kawasaki.

Presentasjon på Bauma 2016

Det ventes at denne konknuseren får stor oppmerksomhet på Maximus-standen på Bauma til våren. I tillegg vil Maximus presentere ytterligere to maskiner med konknuser som har to trinns større knuseåpning (1150 og 1300).

Mineralteknikks mannskap vil møte norske tilreisende på standen.