Signeringen ble utført av styreleder i Baneservice Thor Svegården (til venstre) og prosjektdirektør i Follobanen Erik Smith (til høyre) fra Jernbaneverket.

Baneservice signerte Follobane-kontrakt

Skal rive og reetablere av eksisterende jernbaneteknisk infrastruktur på strekningen fra Oslo S til tunnelinnslaget i Ekebergåsen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

Jernbaneverket og Baneservice har signert kontrakt for arbeider med riving og reetablering av jernbaneteknisk infrastruktur i forbindelse med utbyggingen av Follobanen ved Oslo S, opplyser Jernbaneverket på sine nettsider.

Kontrakten har en verdi på rundt 220 millioner kroner. Tre selskap hadde levert tilbud, og Baneservice ble valgt ut fra en samlet vurdering av pris og prosjektgjennomføring.  Arbeidet varer fram til 2019, med opsjon fram til 2021.

- Kombinasjonen av et godt tilbud og lang erfaring var viktig for Follobanen. Vi er glade for å få en entreprenør med omfattende erfaring og høyt kompetent personell med på laget, sier Erik Smith, Follobaneprosjektes prosjektdirektør.

Kontrakten omfatter riving og reetablering av eksisterende jernbaneteknisk infrastruktur på strekningen fra Oslo S til tunnelinnslaget i Ekebergåsen, samt omlegging og ombygging av spor til Østfoldbanen fra Oslo S til Bekkelaget.

Arbeidet må tilpasses togtrafikken inn og ut av Oslo S og gjennomføres i nært samarbeid med flere aktører på og rundt Oslo S. Dette inkluderer også flere av Follobaneprosjektets andre entreprenører.

Powered by Labrador CMS