STOR: Dodge RAM er stor på alle måter. Enorme krefter og komfort i høysetet.
STOR: Dodge RAM er stor på alle måter. Enorme krefter og komfort i høysetet.

Plass og krefter

Dette er også en «XXL-bil» i størrelse og har noen av egenskapene til Silverado-en når det gjelder plass, krefter og komfort. Bilen byr på utmerket sittekomfort, men den er likevel ikke like raffinert som Silverado, ei heller når det kommer til kjøreegenskaper.

Publisert Sist oppdatert

Innsteget er ikke det aller mest bekvemme i denne bilen, noe den deler med et par av de andre kjøretøyene. På plass bak rattet er det imidlertid enkelt å finne seg til rette, og innstillingen av speilene går lekende lett. Dessuten har setene god komfort, og man trives godt bak rattet.

Bilen er stor og gedigen. Det går noe ut over sikten både forover og på skrå til høyre. Størrelsesmessig er også denne bilen en utfordring på smale, svingete veier og i terrenget. Noen av testsjåførene opplevde den litt vaglete i lave hastigheter på på småveiene.

På gode veier er den imidlertid et gedigent landeveislokomotiv, og den får jevnt over høye score hos alle testsjåførene på grunn av gode kjøreegenskaper.

Spesiell girvelger: Girvelger i form av et hjul å skru på var ikke noe som tiltalte testsjåførene. Det går å overstyre girkassen manuelt, men det hadde vært en fordel med tydeligere knapper for dette. Funksjonsknappene på rattet kunne også ha vært større og tydeligere.

Test av ti pick-uper: Tidenes pick-up-lineVi har samlet alle pick-up-er som er til salgs i Norge til dyst, og testet samtlige.

Første prøvekjøring av nye Ford Ranger Solid arbeidshest Helt ny Nissan Liten stor amerikaner Tåler juling Sprek pensjonist God på det meste Cruiseskip på veien Småtørst Tundra

Ford Ranger:
Mitsubishi L200:
Nissan NP300:
Chevrolet Colorado:
Isuzu D-Max:
Toyota Hilux:
VW  Amarok:
Chevrolet Silverado:
Toyota Tundra:

Bilen er tung å kjøre fort på bane, men klarer likevel svingene overraskende bra. Under slike forhold blir bremsene fort vel varme og virker litt dårlig dimensjonert.

Sammen med Chevrolet Silverado får Dodge RAM full score (terningkast seks) når det gjelder holdere for kopper og flasker. Den har også bra kontormuligheter med god plass til papirer. Som hos de øvrige amerikanerne i testen, går oppkoblingen av mobiltelefon svært greit her også.

Akkurat som Silverado får Dodge RAM full score på motor, og man opplever at bilen nærmest har krefter i overflod. Automatgirkassen fungerer silkemykt og skaper ikke de store overraskelsene. Samtidig scorer bilen best av amerikanerne når det gjelder drivstofforbruk, en viktig egenskap når man skal vurdere totaløkonomien. Samtidig viser det at store motorer ikke nødvendigvis er ensbetydende med dyr i drift.

 

Fakta for alle ti pick-uper:

 

Powered by Labrador CMS