Komplett fjernstyring fra Sandvik

Sandvik Ranger-serien er nå utstyrt med muligheten til å bruke fjernstyring for ekstra fleksibilitet og sikkerhet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

Sandvik Ranger-serien topphammerborerigger til overjordsboring kommer nå med en helt ny funksjon som ble introdusert i Sandvik Ranger-serien i starten av 2015, nemlig komplett fjernstyring.

Den nye fjernstyringen er spesialutformet med tanke på sikkerhet, men den gir også høyere produktivitet, ifølge en melding fra Sandvik. Dette er spesielt nyttig når riggen brukes i bratte hellinger og strosser hvor sikkerheten må ivaretas ekstra godt. Ved hjelp av den nye fjernstyringen kan operatøren utføre disse oppgavene på trygg avstand. Produktiviteten forbedres, siden operatøren har god oversikt over understell og vinsj.

Den nye fjernstyringen har mange fordeler. Jarno Viitaniemi, Product Manager Surface Drilling, Sandvik Construction, forklarer:

- Den nye fjernstyringen gjør vår Ranger-serie enda mer allsidig og gir oss mange nye muligheter til å hjelpe kundene våre, siden fjernstyring er obligatorisk for enkelte bruksområder. Muligheten for fjernstyrt drift kan til og med føre til helt nye boremuligheter.

- Boring av pilothull til wiresaging er et interessant bruksområde som er mye enklere med en fjernstyrt enhet. I tillegg gjør vår Ranger DQ500 med fjernstyring enheten ekstremt fleksibel og velegnet for en rekke nye bruksområder, for eksempel tunnelbolting, noe kundene våre allerede har vist interesse for, legger han til.

 

Føreren kan bruke alle riggens grunnleggende funksjoner fra avstand med det nye systemet.

 

Sikkerheten spiller en viktig rolle i all produktutvikling, noe Jarno Viitaniemi understreker:

- Hvis det er stor fare for at strossene kollapser, er det en risiko man ikke ønsker å ta. Vi er alltid opptatt av å forbedre sikkerheten, så denne nye løsningen er virkelig et verdifullt tilskudd til dagens produktfunksjoner, sier han.

Fjernstyringen er enkel og nøyaktig. Det betyr at de grunnleggende funksjonene som kan fjernstyres, inkluderer boring og belting, hvor operatøren kan velge mellom en- eller tohånds beltekontroll, samt bomstyring, stanghåndtering og rullestyring (Ranger DQ500). Den nye fjernstyringen er tilgjengelig for alle borerigger i Ranger-serien for å bidra til lavere drivstofforbruk, høyere produktivitet, høyere effektivitet og – viktigst av alt – høyere sikkerhet.

Powered by Labrador CMS