Nye Cat 325F L.
Nye Cat 325F L.

Ny kompakt gravemaskin

Nye Cat 325F L gravemaskin har en Cat-motor som yter 120 kW, og har bedre løftekapasitet enn forgjengeren, 321D L CR

Publisert Sist oppdatert

Føreren kan velge blant de tre alternativene; høy effekt, standard eller økonomi når det graves, alt etter hva opdraget krever. En automatisk motorkontroll justerer i tillegg hastigheten på motoren etter kraftbehovet. En turtallbegrenser senker turtallet etter et gitt intervall når maskinen ikke er i bevegelse.

Dette gir som kjent mindre avgassutslipp og sparer drivstoff. I tillegg gir det lengre serviceintervaller som også er pengebesparende.

Caterpillar Inc. opplyser i en pressemelding at den nye modellen også kan arbeide i opp til 3000 meters høyde uten å

Gjenbruker oljen i sylindrene

Ved å bruke korte rør og slanger reduseres friksjonstap og trykkreduksjon i hydraulikksystemet mest mulig. Hovedventilen åpnes sakte når maskinføreren beveger styrespakene litt, og raskere ved større utslag på spakene.

Et elektrisk kontrollert system gjenbruker hydraulikkolje i sylindrene på bom- og stikke, i stedenfor å sende oljen tilbake til tanken. Dette gjør at det blir mindre arbeid for hydraulikkpumpene. Dette er bra både for økonomien og miljøet.

De tekniske spesifikasjonene

Fra fabrikken veier 325F mellom 25.349 og 25.907 kg, avhengig av oppsett. Den maksimale gravedybden er 6,71 meter og rekkevidden er 9,79 meter. Standardskuffen oppgis å være 1,19 kubikkmeter. Hydraulikkapasiteten er 429 L/min og maksimalt trykk er 38.000 kPa.

Trekkraften er 203 kN, svinghastigheten er 11,2 runder per minutt og kjørehastigheten er maksimalt 5,6 km/t.

Førerhuset

Førerhuset er bygget som en «roll-over protective structure» (ROPS).

Led-monitoren støtter 42 språk opplyser Caterpillar Inc. i en pressemelding. Da kan det være gode muligheter for at ett av dem er norsk.

Den nye modellen har fire speil og kamera bak som standard.

Sterkere og mer drivstoffgjerring

Cat 325F L har større løftekapasitet enn forgjengeren 321D L CR. Opp til sju prosent forover og ni prosent til sidene. Drivstofforbruket skal være tolv prosent lavere ifølge Caterpillar.