Roy Hasløgård, Håkan Nyhaugen, Jone Flaata Kjørbek og Corinna Keddeinis foran en av Liebherrs hjullastere.
Roy Hasløgård, Håkan Nyhaugen, Jone Flaata Kjørbek og Corinna Keddeinis foran en av Liebherrs hjullastere.

Liebherr doblet i Norge

Fra 2011 til 2014 doblet Liebherr omsetningen i Norge, og også 2015 ser ut til å by på en formidabel økning.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

Liebherr startet sin virksomhet for 4 år siden i Norge med eget Norges kontor, 100 prosent eiet av Liebherr-konsernet. Tidligere har anleggsmaskiner vært tatt hånd om av ulike forhandlere.

På de fire årene har selskapet firedoblet antall solgte maskiner og doblet omsetningen, opplyser selskapet i en pressemelding.

- Vi er nødt for å skynde oss sakte for å sikre godt resultat på våre leveranser. Et godt rykte tar tid å bygge opp, men svært kort tid å ødelegge. For oss er fornøyde kunder viktigere enn stort volum for øyeblikket. Kun på denne måten kan vi bygge oss opp til å bli en av de beste og største aktørene på det norske markedet, sier salgsansvarlig Håkan Nyhaugen.

2015 også strålende

Håkan Nyhaugen gikk inn i stillingen som Sales Manager Earthmoving Equipment, i Liebherr Norge i 2012. Her viser han frem en R914 Compact.
Håkan Nyhaugen gikk inn i stillingen som Sales Manager Earthmoving Equipment, i Liebherr Norge i 2012. Her viser han frem en R914 Compact.

Han ønsker ikke å gå ut med konkrete salgstall på ulike segmenter av anleggsmaskiner, og peker heller på at fornøyde kunder kommer tilbake og dermed vil markedsandelene øke av seg selv. Samtidig vil selskapet øke tilstedeværelsen i markedet.

- Vi skal bli vesentlig mer synlig på markedet i årene som kommer, forteller han engasjert.

Den solide økningen fram til 2014 er ifølge Nyhaugen etterfulgt også av et svært godt 2015.

- Utviklingen ser bra ut, det ligger an til en formidabel økning i år også, sier Nyhaugen til AT.no.

Økning på beltemaskiner

Liebherr er en av verdens største produsenter av hjulmaskiner.

- Etterspørselen etter beltemaskiner er blitt mer merkbar enn tidligere.  Flere har fått opp øynene for at beltemaskinene faktisk kan skilte med samme gode kvalitet, innovasjon og førerkomfort som hjulmaskinene. Med høy effektivitet, lav kostnad skal vi bidra til bedre resultat på bunnlinja til våre kunder, sier Nyhaugen.

Med egenproduserte motorer og 70 % egenproduksjon på komponenter i maskinene har Liebherr god kontroll på alt fra miljø til komfort. Opp til 25 tonn er det hverken behov for partikkelfilter eller AdBlue.

Hjullastere og dozere

Framover satses det også hardt på hjullastere og dozere.

- Vi har mer fokus på hjullastere nå. Våre hjullastere med hydrostatdrift har blitt svært godt mottatt på det nordiske markedet. Lavt drivstoff forbruk, lite slitedeler og effektiv bruk er hovedårsaken til dette, legger han til.

Liebherr`s ferske dozerserie strekker seg nå fra 16 til 41 tonn. Selskapet har fullført fornyelsene av sin 6-serie dozere med Steg IV-motor. Modellene PR 736, PR 746 og Pr 756.

- Hyttemiljøet har også fått vesentlige endringer. Nye moderne hytter og top of the art kjørekomfort og design, opplyser Nyhaugen.

Nye ansettelser

Som en konsekvens av den store veksten for selskapet, har Liebherr valgt å utvide medarbeiderstaben med fem nye ansatte. Med dette har de styrket både salgs- og serviceavdelingen.

- I salgsavdelingen har vi ansatt Roy Hasløgård som kommer fra Atlas Copco. Han bor i Østfold og vil ha ansvaret for salg av anleggsmaskiner i Østfold, Vestfold, Telemark, Buskerud og Aust-Agder.

Serviceavdelingen er utvidet med en servicekoordinator og 3 nye mekanikere.

Ny servicekoordinator er Hans-Olav Eikefjord, som tidligere var ansatt hos Mpack AS. Han vil ha hovedkontoret ved Hamar som sitt arbeidssted og hovedoppgavene blir å ta imot kundeordre på service og koordinere mekanikerne, forteller salgskoordinator Corinna Keddeinis hos Liebherr.

I tillegg har selskapet utvidet serviceavdelingen med 3 nye mekanikere.

Thomas Botten og Kenneth Monsbakken for østlandsområdet og Jone Flaata Kjørbek for Telemark, Buskerud, Aust-Agder, Vestfold.

STILLING LEDIG:
Powered by Labrador CMS